Inte alltid så lätt att finna de rätta orden. Som här om dagen då det var ett litet barn som råkade bajsa i den lilla bassängen. Då syskon till de som går simskola ofta brukar bada där under tiden simskolan pågår så bestämde vi oss för att skicka ut ett mail till föräldrarna om att bassängen tyvärr är stäng då den måste tömmas och rengöras.

Vi diskuterade lite om vad vi skulle använda för ord istället för bajs och kom överens om att ordet "fekaliera" var ett bra.

Det är ju inget ord som vi brukar använda så ofta precis. Så då en av mina härliga kollegor fick en kund som ville bada med sitt barn där och hon skulle förklara vad som hänt så försvann det där ordet helt och hon försökte snabbt komma på nåt annat utan att säga bajs eller skit. Det blev lite galet för hon säger: Tyvärr så har ett barn förolyckas i bassängen och vi måste tömma och rengöra den.....Ni ska ha sett ögonen på den pappan. Jag trodde han skulle svimma. Men då min kollega inte själv tänkte på vad hon sagt så fortsatte hon att prata på som vanligt. Jag ville inte lägga mig i hennes samtal och göra henne generad men kunde se rubrikerna i tidningen dagen efter. "ett barn har förolyckas i simhallen"

Då kunden gått och jag berättade vad tokigt det blev så bröt stackarn nästan ihop. Så då nästa kund kom och hon åter skulle tala om "olyckan" i bassängen så säger hon: Det är ett barn som har gjort ner sig i bassängen....Egentligen inget fel men...

Lite skojsigt blev det ju allt. På tal om skojigt så har vi varit på bröllop i helgen då ett par vänner till oss gifte sig i Graninge bruks gamla träkyrka. Sååå fint, och efter detta en jätte rolig fest från tidiga eftermiddagen till sena natten. Massor av god mat, lekar och underhållning. Så idag är jag lite småseg och det blir nog en tidig kväll.  

Grattis Anneli och Jan och tack för att vi fick dela denna speciella dag med er.