Ikväll är det TV serien Viking på kanal 4. Jag gillar inte alls att titta på det då jag tycker att de är så jäkla grymma. De slåss och skär huvudena av varandra mest hela tiden. Dessutom är de så skitiga och lever ett fasligt rövarliv. Men då  Lennart tycker att den är skitbra så småkikar jag lite samtidigt som jag roar mig med att kolla sanningshalten i den där serien. Det här har jag kommit fram till:

Vikingarna i serien  är tydligen på väg för att erövra det outforskade väst på andra sidan havet. Men enligt säkra källor så hade Skandinaver seglat till Brittiska öarna och längs kontinenten innan Vikingarna, så de visste mycket väl att det fanns land där. De är ju så smutsiga och skitaktiga i serien vilket inte heller stämmer för de var tydligen väldig noga med hygien i verkligheten. Frisyrerna stämmer däremot. Även att det fanns vaxljus. Men de livnärde sig mest på jordbruk och boskapsskötsel och inte alls bara som rövare. Kvinnans ställning var väldigt stark precis som i serien och det var hon som hade ansvaret för alla nycklar och försvarade hemmet då mannen var ute.

Sångaren E-Type är ju väldigt intresserad av Vikingar och blev helt förtvivlad då han såg att de har gjort ett felaktigt mardrömsexempel av ett historiskt svärd??? Han som heter Folke i serien och spelas av Skarsgård säger att skeppen är bundna fast de var egentligen nitade enligt E-Type........

Jaha, nu har jag fått lite koll på hur de där Vikingarna egentligen levde.

                              

I morrn är det Fredag och jag undrar vad Vikingarna gjorde på Fredagskvällarna...kanske drog de en liten Fredagsfräckis?

 Benny gick bort till sin kvinnliga kollega på jobbet och sa: – Åh, vad ditt hår luktar gott i dag, alldeles nytvättat! Kvinnan blev rasande och gick raka vägen in till chefens kontor och talade om att hon blev sextrakasserad på sitt jobb. – Vad är det som har hänt? frågade chefen. – Benny sa att mitt hår luktar nytvättat! – Men…. vad är det för farligt med det då? – Vad som är farligt med det? Benny är ju för fan dvärg! -