I går blev jag ordentligt rädd. Jag brukar göra en egen blandning av diverse frön som bl.a Chia frön, Linfrö och Pumpakärnor  som jag blandar i filen. Då jag som vanligt äter min specialare så biter jag plötsligt i nåt hårt.....spottar ut och ser att det är en tand. Allt blod stiger upp i huvudet och jag känner mig som en Tomat, knallröd och full av frön. NEJ! Springer in på toan för att titta i spegeln. Gapar det största jag kan men ...Ja ni vet hur det är då man har käkat dessa frön. De sätter sig en stund mellan tänderna innan de tar vägen ner dit de ska. Jag såg ju för jävlig ut i mun. Hade det funnits en tandläkare i närheten så hade han nog applåderat och börjat fundera på vad han ska göra med alla pengarna.

Då jag känner med tungan att alla gaddarna sitter där de ska så lugnar jag mig. Men så slår det mig plötsligt att VEMS TAND ÄR DÅ DETTA??? Jag vänder och vrider på den och kan se att den är rätt så stor så det är då ingen gnagare. Vilka är det fler än jag som käkar frön? Birdie nam nam...alltså fåglar. Men har de tänder? Hmmm....

Försöker lista ut från vilket land dessa produkter kommer ifrån. Det finns en innehållsförteckning som står på både Svenska och Finska men inget om ursprungslandet. Har finnarna dåliga tänder? Tjaa... kanske de som har druckit för mycket Koskenkorva. 

Kommer nog aldrig att få svar på gåtan om tanden i min fil. Här har jag fotat den.

                              

Får väl börja käka grönsaker istället. Även om risken finns att det flyger en tand då jag biter i moroten så lär jag ju inte hitta en tand i allafall. 

                                           

Vissa människor planerar sina semestrar med mer omsorg än  sina liv. Vi tillhör inte den den kategorin. Så Tjo flöjt på er för nu ger vi oss ut på äventyr. Vi syns i Augusti. Men...vem vet vi kanske träffas nånstans  efter vägen.