Tror att jag ska börja prenumerera på sadelskydd så jag får ett nytt i brevlådan varje månad. Men helst ett varje vecka. Ni vet såna där lurviga som håller rumpan torr och varm på morgonen då jag ska cykla till badis. För varför kan jag inte komma ihåg att ta med mig dem in? Jag lovar att jag nog har sett till att halva stan nu är varm och go om stjärten som en sommardag.

En dag i våras då jag skulle cykla hem så hittade jag inte min cykel. Blev så förbannad och rusade in till mina kollegor och sa att nån har snott min cykel. Vi går till fönstret och jag pekar ut vart min cykel hade stått. Där stod nu en med samma färg men med ett sadelskydd i blått. Då ser jag nåt.....varenda cykel har ju likadant blått sadelskydd.....Någon smarting och snäll person har satt ett skydd med reklam på alla cyklar. Så glad jag blev....Dessutom så var det reklam från Specsavers och det stod så här på sadelskyddet "skulle ha gått till Specsavers" verkligen pricksäker reklam.

Som ni vet så gillar vi att göra spontana utflykter. Många tror väl att vi inte trivs hemma eller har nåt hem....men vi vill passa på att se och göra roliga sker innan vi får atros i knäna och inte kan ränna runt längre. Jag säger som en liten kille sa : Ålderdomen är något som kommer krypande nästan utan att man märker det. Det börjar i ansiktet och fortsätter nedåt. 

Så det blev en liten tur till Åstön som ligger mellan Härnösand och Sundvall. Ett naturreservat där det bl.a finns ett litet kapell från 1700 talet och ett fiskar museum. Så himla fint där.
 

 Gillar verkligen den här bilden på några av de fiskebåtar som ligger kvar där några fiskare en gång lämnade dem.

Så här såg de ut inne i de stugor som fiskarfamiljen bodde i.

Deras stugor var inte stora.

 Här står Lennart och drömmer sig tillbaks till svunnen tid...

 Visst är det väl vackert?

 Man kan hyra en stuga där på Åstön om man vill

 Eller bara åka dit och sitta och filosofera en stund.

 Detta kapell är från 1700 talet och det var Gävlefiskarna som byggde den.

Helgen är inte slut än och innan det blir Måndag så ska jag på Bio och se "Bridges Jones baby"  Vi hörs om ett par dar. 

 "Måndagar är ett jäkla sätt att använda en sjundedel av sitt liv på." 

                             KRAMELIKRAM