Hörrni vilken tur att det finns väder. Tänk vad tråkigt det skulle vara utan. För det hörs ju på namnet att det är kul med väder för det heter ju väder - lek. Dessutom så finns det ju så många olika sorters väder:  Blåsväder, regnväder, åskväder, gråväder, klart väder, soligt väder, mulet väder. Ibland är det ju även bra om man vet vad det blir för trafikväder. Och så finns det ju munväder och yrväder. Alltså både skitväder och finväder.

Egentligen är det inte konstigt att detta med väder är lite svårt att förstå sig på ibland för det heter ju meteor - ologiska institutet.

För visst är de lite ologiska många gånger då de visar väderkartan. Tänk så ofta de säger att Norrland får regn och så viftar de med pinnen över kartan från Gävle och uppåt. Norrland i deras värld börjar norr om Dalälven. Det är rätt så många mil det....

Norrland har 5 län och 9 landskap. Vi utgör cirka 59% av Sveriges yta. Även om det bara är 12 procent av Sveriges befolkning som bor här så har vi för fridens namn inte samma väder allihop!!!

Äsch...nu ska jag släppa det här med väder, för väder blir det oavsett om vi vill eller inte.

                                     

Om man inte litar på meteorologen så får man väl investera i en sån här Norsk väderstation. 

                                      

                                                            

                     KRAMELIKRAM