Det finns många saker jag gillar med bloggandet. Ett av dem är att man blir aldrig avbruten, det är bara att surra på.

 Såg på nyheterna att de testar om grisarna mår bättre om de får leksaker??? Att alla djur precis som människor blir gladare och mår bättre om de får leka och vara fria har jag kunna talat om utan någon dyrbar test. Men leksaker är väl jag tveksam till. Tror inte grisar bryr sig så mycket om de får en gosenalle. 

I morrn döps ju lilla Estelle. I Ockelbo ska de ha after dop. Då skall ortsbefolkningen spela kubb. Undra hur de tänkte där. För man välter ju kungen på slutet. Men det är ju jätte kul att spela kubb förstås och alla kan vara med, så det är väl kanske därför man valt det spelet.

Det är många mörkhyade som besöker vår fina simhall. Ja, nu sa jag mörkhyad, för jag är så rädd att säga det där förbjudna ordet. Vi är lite gammalmodiga nere på badis, kunderna får låna nycklar till skåp av oss i receptionen. Röda band till damerna och svarta till herrarna. Nu har vi ju så många stammisar som är lite bortskämda och vill ha speciella skåp. Så ibland så lägger vi två högar på disken en röd och en svart. Så får de välja själva. Men ibland då kommer det nån ny kund som frågar vilken nyckel ska jag ta. Och då är det viktigt att man ser kunden, för hur många gånger har jag inte sagt: Ta en svarting du. Och sen sett att det är en mörkhyad som står där.

Men allvarligt vad ska man säga? Slog upp ordet Neger i en Focus uppslagsbok som vi har hemma och där står det: Neger den största rasgruppen inom den negroida rasens afrikanska krets. Deras yttre kännetecken är mörk hud, tjocka läppar, krulligt hår och ringa kroppbehåring. Denna bok är bara från 1979.

I wikipedia (2012)så står det: Ordet förekommer i svenskan sedan 1680 och kommer via tyska, franska och spanska av latinets "niger", som betyder svart, samma ordstam från vilken namnen för de afrikanska länderna Niger och Nigeria härstammar. Användning av ordet uppfattas som nedsättande och kränkande.

Både Unga Örnar och Söndagskolan har ju massor av sånger som innehåller orden Niggerbarn eller svarta barn. Bla "Sex små niggerbarn" eller "Svarta Sara" Så, jag kan inte se att det är nå fel att säga Negerboll. Ordet har ju funnits i svenskan sen 1680. Och jag säger inte det för att kränka nån. En som kommer från Nigeria är väl en Nigger. En som kommer från Sverige är väl en Svensk.

Vill bara tala om att nu skiner solen från en klarblå himmel JIPPI!!!!