Våra grannar har tittat lite konstigt på oss i helgen. Kunde inte för mitt liv komma på vad vi har gjort för fel. Kunde det vara för att jag kokade över sockerlagen då jag skulle göra saft. Visst luktade det jäkligt mycket men det var ju inte första gången som det hände. Men så för en stund sedan då vi står med var sin plastdunk ute på gården och jag ser hur någon kikar fram bakom gardinen som jag kom på det. De tror att vi kör hembränt.....

Självklart så är det så. Vi har ju åkt flera vändor med bilen och varje gång har vi haft dessa dunkar med oss. Dessutom så är innehållet ofärgat...så vad ska de tro? Kände hur jag rodnade då jag visste att det fortfarande stod någon bakom gardinen och tittade på oss. Men så.....Vet inte vad som flög i mig, men jag öppnade bildörren och tog fram borrmaskinen som låg i baksätet och som plötsligt hade förvandlats till en pistol som låg i mitt hölster på höften. Jag ställde mig lite bredbent och så drog jag snabbt och avfyrade några skott mot gardinen hos grannen....

Då ser jag hur en blomkruka åker ner på golvet och den som hade gömt sig blev synlig. Det var grannens katt...jäklar vad rädd han blev och vad glad jag blev. Jag gillar ju våra grannar....Slängde snabbt både borrmaskin och dunkar och oss själva in i bilen för att köra sista vändan till skogen....

 Nu undrar ni väl vad vi sysslar med. Jo, jag har fått för mig att jag ska ta till vara en gammal Svensk tradition. Utvinna Björksaven ur Björkträd. Det lär ju vara så nyttigt. Nu får man ju inte göra det var som helst då det inte ingår i allemansrätten. Så prata med skogsägaren först om ni inte har egna träd. Har nu lärt mig att det går lika bra med Petflaskor som man trär över en kapad gren och då behövs inte borrmaskinen. För jag ska nog inte leka med såna verktyg...

Jag var noga med att det inte var en Häng Björk som vi tog denna ädla dryck ur. För Lennart ska ju oxå få smaka;)