Det närmar sig helg och jag som många andra börjar planera vad man ska äta för gott. Nu tycker jag att vi äter god mat så gott som varje dag men visst vill man lägga ner lite mer energi på käket till helgen. Tycker att fisk är gott och då är ju romsåsen en favorit till. Men då jag gillar att kolla upp vad som är faktaoider ( en osanning som behandlas som en sanning) så måste jag ju självklart kolla upp den där fisken Stenbit då det ofta är den romen jag använder i såsen.

Då jag var yngre fiskade vi ofta i en å och den fisk vi då fick (om vi fick nån) kallade man för Stenbit. Jag fick senare lära mig att det var Bäcköring. Så jag kan utesluta att det är den fiskens rom som ligger i burken. Efter lite googlande så har jag svaret.  Romen kommer överhuvudtaget inte från Stenbiten utan från Sjurygg där Stenbit är namnet på hannen och honans namn är Kvabbso. Hitils så har nog ingen hanne lagt rom utan det är väl ändå  honan. Så summan av det hela är att det är inte Stenbitsrom i burken utan Kvabbso rom. Så nu vet jag det.

Ska jag vara riktigt ärlig så blir det inget hemlagat  förrän på Söndag. För det blir Birsta köpcentrum i morrn på dan och då finns en viss risk att det blir Ikea käk till lunch. Sen på kvällen så blir det middag tillsammans med ett glatt gäng tjejer på en av stans restauranger som har 30+ i morrn. Ja,ja... jag vet att det var ett tag sen jag hade en trea först. 

Nu är det ju så  att det är inte förrän då man inte längre sover ihop med sina tänder som man kan börja kalla sig gammal, och än så har jag mina kvar så......Ta inte livet för allvarligt du kommer inte ifrån det levande ändå.

Ska även umgås med vårt barnbarn Emelie så mycket som möjligt så ni förstår att det kommer att bli en toppenhelg. Hoppas att ni oxå får det.