Jag brukar skriva in i planeringskalendern i telefonen då det är nåt speciellt som händer. Som idag då jag är ledig...ifall man glömmer.......Men vad jag inte tänkte på var att ställa in ett klockslag då händelsen börjar, så jag blev väckt tidigt i morse av telefonen som ville göra mig uppmärksam på att jag var ledig idag....Inte smart.

Men istället så har jag ju fått massor gjort som att steka julköttbullarna och fixa julkakorna. Men det krävs lite planering först, för vi har problem med ventilationen i vårt hus och man vill ju inte gå runt och lukta köttbulle och Finska pinnar. Förresten är det bara jag som har problem med att få köttbullarna runda? Det ser så proffsigt ut då man ser TV kockarna skaka stekpannan och köttbullarna rullar runt där så fint...mina ser ut som små kottar.

Då barnen var små så sa vi alltid att vi skulle vrålfika samtidigt som vi kollade på Kalle på Julaftonen. Det där sitter fortfarande i så jag bakar och bakar  trots att jag vet att det är Måsjävlarna som får kalasa på de där kakorna i slutänden. 

Då jag stod där vid spisen så lyssnade jag på radion och det handlar ju rätt så mycket om klimatmötet i Paris.  De säger att det är viktigt att vi alla hjälps åt för att minska utsläppen....Funderade en stund och kom så på vad Lennart och jag kan göra för miljön och för att minska utsläppen....det blir inga Bruna bönor eller Ärtsoppa 2016.

                             

Om du går upp tidigt tre mornar, har du vunnit en hel dag....Smart!!!