Mina jordgubbsplantor blommar igen. Visst är det väl ändå lite tokigt så här en bit in i Oktober. I Bondepraktikan så står det att om träden blommar ännu en gång blir det en lindrig vinter (gäller kanske inte jordgubbar) Det står även att Februari blir kall om Oktober är varm. Eller om löven sitter kvar länge så blir det oxå en kall vinter. Vi får väl vänta nån vecka till innan vi vet om värmen håller i sig och se hur länge löven sitter kvar. Men visst har vi otroligt fina dagar och kvällar?

Som i går kväll då jag gick hem från badis och det var så stjärnklart. Känner ni er oxå så där liten och ensam just då ni tittar upp mot alla stjärnorna. Jag tänker samma tanke varje gång, precis som så många andra. Tro om det finns ett slut? Hur ser det ut där i så fall. Ja, självklart så måste jag ju försöka att ta reda på det, så slipper jag grubbla nå mer. Detta kom jag fram till:

De vise har inte avgjort om universum är oändlig eller ej. Antingen så finns där ett stopp, en kant helt enkelt och då får vår fantasin bestämma hur den ser ut. Eller så är den krökt och vi skulle komma tillbaks till samma plats igen om vi skulle åka universum runt. Eller som ett dataspel där man kan åka ut ur skärmen och komma tillbaka in från andra sidan. Hm... Eller så är den oändlig helt enkelt.

Ja summan av det hela är att jag kommer fortsätta att känna mig liten och ensam dessa stjärnklara kvällar och att jag kommer fortsätta att grubbla om vad som finns där bakom alla stjärnor, planeter och galaxer......Men vad är det jag skriver? Vad är nu skillnaden på en stjärna, galax eller planet egentligen? Oj,oj nu blev det svårt. Lika bra att lägga ner detta för idag, det blir i alla fall mulet ikväll . (tror jag)

I morrn har jag en ledig dag, känns inte alls fel ska jag säga. Avslutar med att säga som Laleh

Bara för att det är svart i mörkret, betyder det inte att det inte finns några färger.