Så har jag gjort bort en jobbar helg nere på badis igen. Simtävling på Lördag och familje relax på Söndag bidrog till att det kom  mycket folk. Det är ju rätt kul att iaktta barnen innan de ska in för att simma sina heat. Mycket nerver och alla möjliga stilar då de värmer upp. Det var speciellt två killar som var tvillingar som fångade mitt intresse. De gjorde exakt samma rörelser. Då den ena slängde med armarna så gjorde brorsan lika dant. Om en av dem satte sig ner på huk för att sen flyga upp som en raket så gjorde den  andre likadant. Detta utan att de tittade på varandra. Tyvärr vet jag inte om de simmade på samma tid. 

Då jag kom hem och berättade om detta för Lennart så kom jag osökt att tänka på en historia som handlade om just tvillingar och en som hette just Lennart.   

                                                                                                                

Det var två tvillingar. Lennart och Åke. Lennart var ägare till en gammal eländig båt. Samma dag som båten sjönk slumpade det sig så att Åkes fru dog. Några dar senare var Lennart ute och gick och mötte en gammal dam, som trodde att det var änkemannen Åke hon träffade. Hon sa: 

-Jag beklagar förlusten, det måste kännas förfärligt.

Lennart trodde att hon pratade om båten och svarade:

- Äh, faktum är att jag är rätt glad att slippa henne. Hon var genomrutten från första början. Underdelen var alldeles sönderriven och hon luktade som en gammal död fisk. Hon läckte hela tiden och hade en stor spricka baktill och ett riktigt stort hål framtill. Varje gång jag använde henne blev hålet bara större, och hon började läcka ännu mer. Det som till sist gjorde slut på henne var när jag hyrde ut henne till fyra killar som ville ut och ha lite kul. Jag varnade dem för att hon var i ganska dåligt  skick men de ville ha henne ändå. De idioterna försökte komma in i henne alla på samma gång, så hon sprack upp i mitten. Men det är som det är. Nu är det bara att börja kolla annonserna för att hitta en ny.

Den gamla damen svimmade......