Turist är trist sjöng Povel Ramel. Håller inte riktigt med, för nu har vi tillbringat hela helgen i husbilen på den behändiga campingen i Barsta i Nordingrå. Har varit både till naturreservatet Rotsidan och åkt båt över till Sveriges näst högst belägna fyr Högbonden. Två fantastiska utflykter. 

Men sen har vi fått lära oss lite om livet på själva campingplatsen. Ni vet att på en husbil så har man fönster åt alla håll. Så oavsett om man är nyfiken eller inte så ser man väldigt mycket av det som händer där ute. För det första så bör man ha sköna slappa kläder och helst så ska de vara urtvättade och aldrig ha varit i närheten av ett strykjärn. Om det ser ut som att man har  CD skivor i armhålan så är det okej. Foppa tofflor är nästan ett måste och en reklam keps är oxå helt rätt. 

Ett glas med rosevin eller en öl bör stå på campingbordet helst redan vid lunch. Sen har vi det här med cigaretter.....är du inte rökare annars så är det helt okej då du har semester, det är ju ingen som känner dig ändå. 

Efter att man laddat grillen och köat en stund vid toaletterna så börjar det hända nåt på campingen. Folk börjar röra på sig och går runt och flinar upp sig så där trevligt. Plötsligt så är det som att alla känner varandra och det är vätskekontroll både här och där. 

Vid tolv tiden kommer det roligaste. Alla ska ju hem till sitt och då gäller det att man kommer ihåg vilket registreringsnummer man har. Plötsligt så har flinet försvunnit och alla går framåt lutade som om de hade ryggskott  klädda i ännu skrynkligare shorts och sin nu även nersölade  t-shirt med omaka foppatofflor på fötterna och letar sitt hem. Men efter ett tag så lägger sig lugnet över campingen och man hör bara de skrikande måsarna och klucket av vågorna. Det är sommar.

Snart är kanske L. och jag en av dessa.......Nä man ska inte dra alla över en  kam. Vi stortrivs med vår bobil och drar snart iväg på nästa äventyr. 

Att få sitta och njuta så här tidigt på Lördag morgonen gjorde inte ont.

                     

            Detta Kapell är från 1600-talet och fanns alldeles intill campingen

                     

               Så är fint såg det ut inne i kapellet. Damerna till vänster tack...

                     

Vägen upp till Högbonden är så brant så man har fixat en lift där man fraktar mat m.m Det är ett vandrar hem där uppe nu förtiden.

                       

Vi kände oss som Bergsgetter då vi gick dit upp. Det fanns en trapp där det var som brantast.

                       

       Men det var värt allt besvär då vi kom upp till  vackra Högbondens fyr.

               

                           Rotsidan är nog mest känd för sina fina släta klippor

                 

                      Naturen är väl fantastisk, även stenar kan vara vackra.

                

                   Självklart så passade jag även på att slappa i solen med en bok

                

                                        Snart drar vi ut på nya äventyr.