Efter en  jobbig dag så tog vi svampkorgen och gav oss ut i skogen en stund innan middan. Men ni ska inte tro att vi hittade  nån svamp denna gången heller. Berättade för nån vecka sen om att jag halkade i vad jag trodde var björnskit. Nu såg vi åter en hög som såg lite misstänkt ut. Så fram med kameran. Började även att fundera på varför man säger att man gör en björntjänst. Så det blev till att googla på det såklart. Så här stod det:

Björntjänst – ordet kommer från Frankrike
En björntjänst är en välmenad hjälp som gör mer skada än nytta. Uttrycket kan spåras tillbaka till den franske 1600-talsdiktaren Jean de La Fontaines fabel "Björnen och trädgårdsmästaren".
I berättelsen ville björnen hjälpa sin sovande herre ge­­nom att slå ihjäl den fluga som hade satt sig på mannens panna. Dessvärre använde björnen en sten som krossade mannens skalle.

Ja så nu vet vi det. Det onda i världen beror nästan alltid på okunnighet sägs det, så jag kommer att fortsätta att leta svar på mina funderingar.
Hamnade samtidigt på en webbsida som sålde en massa onödiga prylar. Vad sägs om detta: 

Ett kodlås till vinflaskan.....
En kudde till frukostäggen.....
En hammock till katten.....
Fågelholk med övervakningskamera.....
En lampa som man monterade in i väskan.....
en vinbox i läder. 

Tja....om de ändå hade sålt en svampplockare, så hade jag kanske skickat efter en. För ska jag hitta nån svamp så lär det möjligen vara fotsvamp.

Nä nu vill jag önska er en trevlig Måndagskväll, själv har jag andra planer.

                     Inte en svamp så långt ögat når


                  Vem har bajsat? Björn, Grävling eller kanske L.