Jag kommer nog aldrig bli en som smygsuper på dagarna. Igår morse ringde en vän och frågade om jag ville följa med till hennes stuga över dan. Då L. inte har semester förrän på Måndag (jag har egentid den här veckan) så tackade jag ja. Vi bestämde oss för att fixa lunch där ute och även ta med oss en flaska vin. Det var så mysigt trots att åskan mullrade så var det varmt och vi satt under tak och pratade och pratade och pratade. Vi bestämde oss för att ta en liten promenad efter att vi ätit och den där vin flaskan var tom. Tyvärr så kom vi inte långt förrän det kom en regnskur och en annan god vän som har sin stuga i närheten ropade till oss att vi fick komma in tills det lugnat sig. 

Vad händer då? Jo, hon undrade om vi ville smaka ett gott vin hon hade. Ett ekologiskt....... och det är väl nyttigt? Nu säger jag som Sven Melander: Man måste tänka på procenten. Det gjorde liksom inte jag. Nu hade det plötsligt blivit rätt många glas. Jäklar vad trevligt vi hade.....Men så kollade vi på klockan och det var dags att gå till bussen. 

Tjo flöjt vad konstiga mina ben kändes, hade jag fått akut kärlkramp? Och vilken dimma åskan hade tagit med sig.....Hmmm.......nu var det till att skärpa sig. Jag bara måste in på Willys innan jag går hem och jag stinker ju vin.

Ja det var bara en sak att göra och det var att hålla andan så ingen i min närhet skulle märka nåt. Då jag kom fram till kassan så var jag nog blå i ansiktet och de få hjärnceller som överlevt allt vin höll på att få syrebrist. Tur att man är Norrlänning för vi behöver ju bara svara Jo på tilltal och då passade jag på att ta in lite mer  luft. 

  Men idag hade jag inte druckit en droppe då jag tog min promenad, men kolla vad jag såg! Dags att gå till Specsavers för jag inser att jag inte ser-bra.

  Då jag inte hade nån stegräknare så undrade jag just hur långt jag hade gått egentligen. Men så såg jag skylten: Jag var i Foppaland.

                         

Nån klok människa har sagt att: Gå till glaset med glädje, men inte till flaskan med sorg.

Ha nu en kanon fin helg och tänk på procenten. Kram