Om nån skulle fråga mig om hur jag var som barn, så skulle jag svara att jag var en glad skit som roade mig väldigt bra själv. Men så i helgen fick jag se ett foto som är taget en vårdag då jag kanske är runt fem år. 

 Kolla själva på det här kortet och på ungen som sitter längst upp till höger. Hmmm... inte kan man väl säga att det är nån glader och kolla blicken. På bilden är oxå mina två äldre systrar och två kompisar till dem och min lille bror.

                     

 Jag började plötsligt att minnas några tillfällen då mina äldre systrar förmodligen var jäkligt less på den där efterhängsna sura lillasystern. De brukade fråga om jag ville leka mamma, pappa barn och då skulle jag få vara baby. Självklart ville jag det. De pysslade om mig lite och bäddade sen ner mig inne i lagårn i en sån där låda som man hade på sparken. Där fick jag sen ligga medans de stack iväg och hittade på nåt roligare utan den där jobbiga ungen. Smart av dem....

                                                

Men nu hade jag ju fått lära mig hur man gör om man vill bli av med nån man inte vill ha med i leken.  Några år senare så blev jag kär för första gången, det var i grannens pojk Göran. Han var så söt med sitt ljusa lockiga hår. Men han hade tyvärr en lillebror vid namn Anders.....Så en dag då vi ville leka själva utan honom så kom jag på en smart ide. 

Bakom vår lekstuga så stod det en gammal skrotbil. Jag frågade Anders om han ville vara vår baby för vi skulle leka mamma, pappa barn. Visst ville han det. Vi ska åka på semester i den där bilen, sa jag. Så du måste ligga still i baksätet.... 

Där låg han så snällt tills han somnade. Vi hade helt glömt  bort honom tills vi hör en röst som ropar. Var är Anders? Sakramento...vad skulle vi nu säga till deras mamma? Hon var liksom inte den tystlåtna och lugna typen. Vi började springa runt och låtsades att vi letade efter honom. Efter en stund ropade jag. - Här är han! Han har låst in sig i den gamla bilen.....Tro nu inte att det var nån som trodde på oss. Den dagen fick jag inte leka med min stora kärlek Göran nå mer. 

Men annars så var jag en väldigt glad och snäll liten tjej....tycker iallafall jag.