Fick ett konstigt telefonsamtal i morse. En kvinna säger - Hej du har fått ett sms, nu ska jag läsa upp det för dig - Men sen blev det tyst. Jag har då aldrig hört talas om att man kan få sms på det sättet. Har nån av er andra hört talas om detta. 

I dag har jag lite träningsvärk i benen. L och jag låtsades att vi var bergsgetter i går. Vi klättrade mer eller mindre i berg hela dan. I flera timmar var vi ute i skogen, men som mest blev det bergsklättring. Rätt kul och vi kom ju upp på höjder så vi hade en fantastisk utsikt. Kändes som att vi var rätt så nära himlen. Så i natt har jag drömt om att jag har ramlat ner i en spricka och inte kommit upp igen. (Vad betyder det tro?)

I morrn ska jag äntligen äta årets första surströmming. Det blir hos en föredetta kollega. Jag hoppas att det blir fler gånger i år. För då L inte gillar denna delikatess, så blir det ju inte att jag köper hem en burk och äter själv. För jag tycker verkligen om surströmming. Det är sååå gott. Men lukten är ju lite motbjudande förstås. Finns många knep för att få bort så mycket av lukten som möjligt. Det senaste jag hörde var att lägga burken i frysen en stund innan och ta fram den precis då man ska till att äta.

 Visste ni att det finns en Surtströmmingsakademi som instiftades på Ulvön 1999. Syftet är att bibehålla surströmmingskulturen och främja utveckling. Det sägs att Svenskarna vunnit 30 åriga kriget med andedräkten som vapen. Ja smaken är ju som baken - delad.

Sen det som ofta retar mig är ju dessa onödiga undersökningar som man gör. Nu har de kommit på att stressade män dras till feta kvinnor???? Eller nån som en längre tid suttit på bussar för att se hur vi beter oss när det kliver på en ny resenär. Vem bryr sig?????

Ja slutligen så är det nu bekräftat att vi har haft en kanon sommar för medeltemperaturen har stigit med 1 till 2 grader. Dessutom har vi här i Norr kortare vintrar. Hmm.... tog jag inte in sparken dan före midsommaraftonen?