Undrar hur många på vår gata som tror att jag försökte smita ifrån pizzabudets nota i går. Då jag jobbat hela dagen och det var sånt kanonväder så tyckte jag lite synd om mig själv. Ville verkligen inte ställa mig vid spisen, så det blev ett telefonsamtal till Pizzerian. Jag frågade tjejen som svarade om de tog kort då vi inte hade några kontanter hemma. Visst, det gör vi svarade hon. 

Efter nån halvtimme så kommer då killen med våra pizzor och jag tar fram mitt kort. Nää, vi tar inte kort säger han. Men va f...n det sa ju tjejen som svarade i telefon. Ja men det gör vi bara om du beställer på nätet.  Jamen jag ringde ju....
Jag vänder ut och in på alla ställen där det kan finnas pengar hemma hos oss. Hmm....burken med enkronor......Men 200 spänn i enkronor är nog ingen höjdare att betala med.
Har du swish? säger han efter att irriterande iakttagit mig där jag irrar runt i huset efter pengar. Jamen det har jag ju. Fram med mobilen och börjar leta efter den där swish ikonen. Borta! Vem har snott min swishapp? Hur mycket jag än vrider och vänder på min mobil så kan jag inte hitta den. Tänk att man inte kan få ha nåt ifred...
Nu börjar jag att svettas ordentligt. ...

Jag går ut på vår altan för att få lite svalka och tittar längre bort på gatan. Ser då att vår sons bil är hemma och han bor turligt nog på samma gata som vi. Jag blir ivrig och pekar bort mot hans bil och säger till pizzakillen som inte är så bra på svenska
-Ser du den silverfärgade bilen därborta? Jag ska springa dit och fixa pengar. Jag hoppade över de  tre trappstegen upp till vår altan  och springer i väg barfota mot sonens hus. Då känner jag mig plötsligt förföljd. Jag vänder mig om och ser hur pizzakillen kutar efter mig med ett viftande kvitto. Han tror tydligen att jag tog en springnota.

Rycker upp dörren till sonens hus och ser hur han stirrar på sin mor som flåsande, svettig och knallröd i ansiktet står i hans hall med en utländsk kille. 
Jag flämtar fram....pengar....har du pengar? Nu ska ni ha sett hans min.  Jag trodde han skulle slå ner den stackars pizzakillen. Tänk er själv om nån försökte råna er mor....
Nej, nej har bara tappat min app. Jag menar har du pengar så jag kan betala våra pizzor. 
Nu spred sig ett stort leende över hans ansikte. Klart att ingen kan sno din app, säger han.  Jag ska bevisa att det visst är så och tar fram telefonen. Då plötsligt händer det. Den är plötsligt tillbaks. Dessutom kom jag ihåg koden....fattar ni vilken lycka jag kände då och kan tänka mig att pizzakillen var minst lika glad. Jag sneglade lite på honom och bad så mycket om ursäkt. Tur han hade solglasögon så jag slapp se honom i ögonen.
Om pizzan var god? Ja, efter att jag hade micrat den en stund så....
              

I kväll blir det grillat. För nu är det sommar på riktigt.  Husbilen är hemma igen och båten i sjön. Hipp, hipp hurra va ja ä gla.