I somras och nu i höst så har jag sett flera fina julgranar då vi varit ute på våra skogsäventyr. Den allra finaste såg jag på den där flera timmars långa promenaden som Malin och jag tog tvärs över ön. Nu tänker ni säkert -  Hur ska du hitta igen den då? Jomen, jag är ju så smart förstår ni så jag har märkt ut den. Malin fick ställa sig och peka på på vart jag skulle avvika från en av stigarna och så tog jag ett kort på det. Smart va. Men vänta nu....Vart var den där stigen? Hmm.....Ja,ja det finns väl fler granar.....

                                   

                              

Jag tycker att årets Adventskalender är toppen bra. Jag gillar det här med att Hedenhös har kommit in i framtiden. Då Malin och jag var ute på skogspromenaden så trodde vi att vi hade hamnat i dåtiden. För plötsligt så såg vi en gammal by eller stad jag aldrig hade sett tidigare, där fanns till och med en kyrka. Det var en häftig upplevelse.

Först så såg vi ingenting då solen stod så lågt och vi hade den rätt i ögonen.                 

                               

 Men så plötsligt ser vi en liten by mitt inne i skogen. Jag blev ju nyfiken så  trots röd jacka som syntes på långt håll så smög jag mig fram. 

                                

 Det var ingen högmässa i kyrkan trots att det var Söndag. Hela byn verkade öde och tom. Vart var alla?

                               

 Vi satte oss ner på en sten för att vänta på ett litet livstecken från nån levande varelse i denna spökby. Det var då det gick upp ett Liljeholmens för oss. Detta är byn (stad) där låtsas kriget "Berget Event"  utspelade sig. 

Visste inte riktigt vad jag skulle tycka. Vuxna människor har alltså byggt detta föra att sen leka krig. Så jag gick hem och Googlade  för att försöka förstå.

Detta är världens största airsoft gun spel, så det är ju rätt så ofarligt. Det kommer folk från nästan hela världen för att leka denna strategilek. Ända från Filippinerna, och i fjol var de över 2000 stycken anmälda. Det går ut på att klara uppdrag och lösa problem. Man delar in sig i två lag (länder) sen så är det väl som ett riktigt krig. Man skjuter på varandra osv. Det gäller väl att vara smart och försöka erövra det andra landet, eller att så många som möjligt dör så de får ge sig.  

Delade meningar om vad man tycker om detta. Kanske bättre att leka krig än att kriga på riktigt men......Vore det inte bättre att försöka lösa problemen utan vapen? 

Nu måste jag ta mig en funderare på vart det där första fotot är taget. Det börjar bli dags för att ta in granen nu. Så hej på ett tag.