Jag vet att ålder bara är en siffra men ibland blir man påmind om att det är lite mer än så. I går kom det ett par smågrabbar och ville betala sitt bad och la fram 35 enkronor på disken. Oj...nu tror jag bestämt att du har tömt spargrisen sa jag. Grabben tittade på mig under lugg och såg lite frågande ut. Så jag skyndade mig att säga: Du kanske inte har någon spargris men har tömt bankboken på alla pengar istället, jag log då jag tyckte att jag var lite smårolig. Då sträcker grabben på sig, blåser bort luggen från ögonen och stirrar på mig som om att han såg ett UFO. Hörre du... den boken har jag faktiskt aldrig läst......Självklart så vet inte pojken vad en bankbok är, det heter ju konto eller att man har pengar på kortet. 

Det var ju urbota dumt av mig att säga så. Det var ju lika korkat som om min mamma hade börjat prata om motboken med mig. Hade jag pratat om aktier eller fonder så hade han säkert förstått. Men vad har hänt.... var det inte bara i förrgår som jag hade en handskriven bankbok i min byrålåda?

Nu ska jag erkänna en sak till som bevisar att jag börjar bli (lite) gammal......jag har tre stycken A4 papper med olika smileys förklaringar bredvid min dator..... jag blir helt förvirrad då jag ser alla dessa olika tecken som ungdomarna skriver. De enda jag känner igen är denna ;) = glad eller ;-) = blinkar. Tänkte visa er hur det skulle se ut om vi bytte ut några ord mot dessa smileys:

Jag :-) därför att jag fick :-! . Det var en ::-) med ;-) som även har:-(#)och var .-C. :-P mot mig. Det var då X-) och jag fick  .-6 Nu gör det ingenting för jag är :-))))

Om ni nu inte förstår vad det står så är ni oxå (lite) gammal. Så jag tar och översätter tack vare facit som jag nu har vid min dator. Det stod:

Jag dreglar därför att jag fick foten i munnen. Det var en glasögonbärare med glimten i ögat som även har tandställning och var mycket olycklig som räckte ut tungan mot mig.  Det var då ögonen gick  i kors och jag fick sur smak i munnen. Nu gör det inget för jag är väldigt glad och har dubbelhakor.

Vojne, vojne nu tar vi och myser till oss och laddar inför en ny vecka. Puss och kram.

                                  Den som spar han har men inte roligt.