Vet ni vad social jetlag är för nåt? Jo, det är då man efter en längre ledighet har svårt att ställa om dygnsrytm. Så jag borde väl ha det nu efter 6 veckors ledighet....Ja det kan nog vara så om man har haft en solfattig sommar. Men nu har det verkligen inte varit på det viset. Så jag börjar känna mig som en Duracell kanin. Och jag vet varför.... solen lär ju fungera som naturens eget lyckopiller. 

Det är ju en massa substanser som väcks till liv då vi vitsas i sol. Det är nästan så man blir lite orolig då man läser om vad som händer i kroppen just på  våren och sommaren. Vi får tydligen ökad produktion av förutom C och D vitaminer så är det serotonin, dopamin, oxytocin, noradrenalin och kortisol. Inte konstigt att jag tyckte att jag såg ut som en burk Gerimax då jag tittade mig i spegeln i morse.

Men nu är jag tillbaks till verkligheten igen. Känns rätt okej då även den här sista veckan som jag tillbringat på Kreta med min vän Neta har bara varit så bra. Vi har träffat så många härliga människor, god mat och det blev ju massor av sol och bad förstås.

  Vår strand Sonio Beach. Vår lägenhet låg precis vid stranden. Kanoners.

 Vi var lite kulturella och kikade på lite konst oxå.

Massor av sol och bad.

  En kall öl var inte dumt.

  Många fina hus på bergsluttningarna

 En liten vacker lugn vik. Framför en av de öar där Kri kri getterna lever. De finns ingen annanstans i världen utan bara där.

 Fantastiskt vacker färg på vattnet.

Många små hus som ser så öde ut där bland bergen

 En dag åkte vi med våra vänner Lars och Marika till denna vackra strand Falassarna beach, med det otroligt fina vattnet .

  Men en vecka går fort så....plötsligt är det dax att ta farväl av Kreta  och den trevliga personalen på hotellet Sonio för den här gången. Neta och jag åker gärna tillbaks.

   PUSS OCH KRAM