Idag har jag varit i kyrkan. Det var tacksägelsegudstjänst för vår mamma. Tyvärr så besöker jag inte kyrkan så ofta, så det var ett tag sen jag hörde en predikan. Måste säga att jag blev glatt överraskad. Prästen pratade som om vi hade suttit hemma vid  köksbordet och resonerat om religion och politik. Allt som står i bibeln har ju inte hänt på riktigt, utan är symboliskt det vet ju de flesta. Men han sa det på ett sätt som man inte förväntar sig på en högmässa. Så även kyrkan har ju börjat bli lite modernare. Det blev lite jobbigt då vår mors namn lästes upp, men nu  har vi begravningen kvar som är på Fredag. Då hennes önskan var att den ska ske i stillhet så blir det bara den närmaste släkten.

Nu har jag städat bort julen. Vi hade en sån himla snygg gran men......den var inte snäll, för nu har de flesta av mina blommor tackat för sig. Blommor är viktiga för mig, så det blev till att åka ner till Birsta för att inhandla lite nya igår. Jag bad en tyst bön om att det skulle vara halva priset på alla gröna växter. Jaaaaa jag blev bönhörd. Så det blev ett helt gäng ska jag tala om. Då det är halva priset så blir det ju inte så dyrt. Trodde jag ja. Då jag såg summan så hyschade jag till kassörskan så hon inte skulle säga summan högt. För även om L. aldrig skulle neka mig att köpa dem så skämdes jag allt lite grann. Men det viktigaste är ändå tulpanerna som nu står på köksbordet. Jag brukar köpa en bukett varje helg ända fram tills man kan ta in blommor utifrån, Liljekonvaljer tex.

Förra året blev inte julen så ordentligt bortstädat. Var ju rätt så nyopererad då. Så i år njuter jag av det är rent i varje hörn (nästan). Sen blir det ju så ljust då julgardiner och en massa pynt plockas bort. Men nästa år så är det iallafall lika roligt att få plocka fram det igen. Nu laddar vi för en ny vecka och nya äventyr nere på badet. Kramen.  

           

I vissa länder får man dödsstraff om man har sex utanför äktenskapet, äter griskött och dricker alkohol. I Sverige kallar vi det för Julbord med jobbet.

                                                       ;-)