Försöker komma på nån fördel med vinter. Att det blir ljusare är ju en förstås, men sen då? Jo, vi kommer lite närmare våren. Det är ju bra. I går fick vi en liten försmak om vad vi har framför oss då det kom lite snö så nu åker cykeln in i förrådet och det blir till att kliva upp ännu tidigare på morgonen i ett par månader. Nu klickar jag på ogilla knappen och småryser....

Visste ni att i Glasgow har de ingen snö på gatorna. Det är för att de har 1,7 miljoner invånare och alla skottar......Fast egentligen borde människorna ta lärdom av snöflingorna. Läste någonstans: Trots att det inte finns två flingor som är lika så samarbetar de så utomordentligt bra tillsammans när det gäller stora och viktiga företag, som till exempel att ställa till trafikstockning. Hmmm......nåt vi borde ta lärdom av.

Nu måste jag bara få berätta om en sak som jag grunnat på. Ni vet den där obemannade landfarkosten som man skickade upp till Mars för några år sedan, Cuiosity hette den visst.. Den har fått dammsuga en yta på planeten och då upptäckte man att Mars inte är röd som man trott utan vit. Undrar just om det där vita är snö? Och varför har den ett rött stoft ovanpå snön? Kan det vara så att det är där som tomten egentligen bor? Vi tror att han gillar vit fin snö men så är det kanske inte....

 Äsch nu ska jag  ta och leta fram lite gamla foton från tidigare vintrar så kanske jag börjar tycka om vintern lite, men bara lite. 

 

 

 

Tja....nu känns det lite bättre. I morgon lovar jag gå en bloggrunda hos er alla goa bloggvänner. Har varit lite dålig på det på sista tiden och just nu hinner jag inte för det är Bonde söker fru. 

Tjoflöjt på er.