Tjoflöjt! Denna midsommarhelg får nio kransar av tio, maten får tio gafflar av tio, vädret tio solar av tio. Att det inte blir full pott helt är den där jäkla myggens fel. Ja inte kan fåglarna  klaga på att det inte finns nån mat i år. Jag tror att de kommer se ut som jetflygplan snart med så mycket insekter som det finns i luften. Emelie lät en mygga få suga blod på hennes hand tills den var nöjd och flög iväg igen. Hon hade hört att man inte får några kliande bett efter då. Ja den var nog väldans hungrig för den sög och sög och var snart knallröd bak i rumpan. Men då den skulle flyga så fick den problem. Den flög nån meter sen fick den vila, sen en meter till men där var det stopp för då den skulle lyfta igen så blev det värsta störtlandningen. Ja så var det en mygga mindre iallafall. Om det kliade på hennes hand? Jorå värsta myggbettet. Men snacka om djurvän.

Det här var första midsommar helgen som inte vår mamma var med oss. Men då jag tror att de som har lämnat jordelivet är med oss ändå. Det gäller bara att vara observant. Jag tror att det är genom fåglar som de vill visa att de tänker och finns med oss. Min syster och jag bestämde oss för att vi ska hålla på en tradition som var jätte viktig för vår mamma och det är jordgubbstårta på midsommarafton. Så självklart blev det så. I går då det var dax för hemfärd så fick jag ta med mig det som var kvar av tårtan. (jo det blev lite kvar) Emelie och jag satte  oss på vår altan för att vräka i oss det sista. Då kommer det en Kaja och sätter sig på bordet. Den var helt orädd så vi pratade med den och frågade om "hon" ville ha lite tårta. Då går hon fram och börjar äta på min tallrik. Gissa om jag fick ståpäls då. Ja vad ska man tro? Emelie ville att vi skulle döpa den. Jag sa Oscar för att det skulle bli lite för jobbigt annars. Kunde inte förklara för henne vad jag trodde och kände just då.

Men nu ska jag ut i solen och njuta av en dag som ser ut att bli jättefin. Malin med familj kom upp från Uppsala i går kväll och kommer nu att bo i stugan hela sommaren. Så nu börjar sommaren på riktigt. HURRA!!!