Nu är det SOMMAR på allvar. Vilket väder vi har! Innan jag cyklade hem idag (försiktigt) så gjorde jag en avstickare för att köpa jordgubbar. Emelie kommer ju på eftermiddagsfika så då tänkte jag att nu ska vi minsann känna att det är sommar på riktigt. Var beredd på att gubbarna skulle vara sura så jag laddade med strösocker. Men de både luktade och smakade som de ska. Inte billiga förstås, men smakar det så kostar det. 

Men sen gick luften ur mig helt. Har faktiskt jäkligt ont i bröstet efter vurpan. Så jag har suttit mest på altanen och funderat på vad jag ska hitta på. Vore ju läge att börja läsa nån av alla de där böckerna jag tänkt plöja igenom i sommar. Har en jäkligt tjock deckare som jag kallar för "dubbel deckaren" men det får bli senare på semestern. Sen den vanliga frågan Vad blir det för mat? Man kanske skulle ta och beställa en pizza utan deg bara för att det ska hända nåt kul. Eller kanske leka följa John med grannens katt som vi passar nu då de är ute och reser. Ja men hur som helst så hamnade jag här. 

Då jag ändå sitter här vid datorn så skulle man kanske kolla om man vunnit nåt på Postkodlotteriet. Det är så många som vunnit cyklar här i stan och vi behöver ju en som ni vet. Hörde om en kvinna som vann 16 stycken????? Så nu har jag kollat, men nix. De har gjort om det så man måste  registrera sig först innan man kan rätta lotten. Då kan man läsa: Varsågod du har nu 100:- att skrapa lotter för direkt på nätet. Jaha vad gör jag då. Vips så har jag spelat bort en hundring. Sen registrerade jag L. oxå då jag ändå håller på. Och.....så rök en hundring till.  Lättlurad ? Japp.

Ja så har jag ju googlat på Jordgubbe såklart och fick då veta att den ej är ett bär utan ett fruktförband med nötter. Alltså en skenfrukt det vill säga en uppsvälld blombotten. Så nu vet vi det.

Nä nu ska jag fortsätta slöa på, men det får bli ute i den fina kvällssolen.