Måste ut i regnet i morse även om det tog emot. Hade inget leende på läpparna då jag stängde dörren efter mig då jag gick. Jag går där i full regnutstyrsel och små surar över skitvädret. Men så plötsligt tittar jag upp för jag hör en liten fågel kvittra i ett träd. Där sitter en talgoxe och sjunger så glatt "det finns inget dåligt väder" Hmm....tycker att jag hört nån säga det förr. Inte har hon några gummistövlar eller nån regnrock på sig minsann, men verkar rätt glad ändå. Så vad gnäller jag för? Jag blir ju inte ens blöt, dessutom så är det fortfarande plusgrader. Det blev plötsligt riktigt skönt ute, och en riktigt skön promenad.

En tanke som slog mig var varför just ordet väder är lite negativt laddat ibland. Jag tänker på då man har käkat ärtsoppa eller bruna bönor så brukar det ibland bli lite aktiviteter där bak. Då säger man att man släpper väder. Har nog aldrig sett nån bli glad och som tycker att det är trevligt då nån helt oväntat släpper ut detta oväder. 

 Men väder är ju inte alltid dåligt som tur är. Det finns ju soligt väder.  Eller snö som är garanterat luktfritt och vitt och fint. Om det nu var sånt väder som kom på Torsdagseftermiddan så skulle man ju inte behöva gå undan då man känner att det trycker på. Vilken härlig tanke om vi släppte ut lite solsken då och då istället.

I Lördags hade vi alla ett fantastisk väder. Malin och jag tog oss en två timmars promenad i skogen här på ön. Ska berätta en annan gång om  High Chaparall byn vi hittade mitt i skogen. 

Men först så ska jag visa två foton som jag tog och studerade lite extra. Ser ni samma sak?

   Ser ni att det är två våldnader som håller varandra i handen längst bort i skogsbrynet.

 Eller var kommer denna Simpa ifrån? Mitt på stigen i skogen. Den ser inte snäll ut.

 Slutligen försökte jag se allt från en Myras perspektiv.

Tillbaks till verkligheten och badis igen. Hej svejs.