I morgon är dagen lite längre. Det gillar jag verkligen. Ikväll klockan 23.03 är det den rätta tidpunkten för solståndet. Blev bara lite orolig då jag läste att jordaxelns norra del lutar bort från solen som mest då....tänk om den börjar luta för mycket. Får nog se till att jag har somnat innan dess så jag slipper vara med ifall att.....

Den här veckan har det varit fullt upp med förberedelser inför Julen. Men nu har jag rätt bra koll på läget så det blir Jul även i år. Tyvärr blir jag inte långledig utan jobbar både annandagen och helgen mellan Jul och Nyår. Det var liksom min otur i år. Men det är rätt kul då det kommer en del hemvändare och besöker badet då. Vet ni förresten vad som händer om en Älg badar? Jo, han blir Ren.

På tal om Ren.... visste ni att Rudolf med röda mulen egentligen inte var annorlunda. Forskare har upptäckt att Renarna har en "värmeväxlare" i nosen. Det gör att de kan spara på kroppsvärme när de andas, genom att utandningsluften kan tas till vara och återanvändas. Renarna har ett mycket större blodflöde i nosen än vad exempelvis vi människor har i våra näsor. Så Rudolf är egentligen en helt vanlig Ren. Ja, bara så ni vet....

Nu vill jag önska er alla som  tittar in och  läser i min Blogg en riktig GOD JUL. Jag älskar er alla och är så glad att ni finns. Njut, bara njut så mycket ni kan men....kom ihåg att en skumtomte inte är en skum tomte.