Vi har över 800 besökare i snitt per dag som besöker vår fina simhall. I  morse så stod jag i receptionen och funderade på just detta. Tänk att så många människor från så skilda miljöer och så olika syfte med sitt besök kommer överens och trivs tillsammans, och där får jag tillbringa mina dagar och dessutom får jag betalt för det. 

Som i dag Fredag då de första besökarna står och hänger på låset redan strax före halv sju för att få komma in och ta sig en simtur eller träningspass på gymmet innan jobb. Efter en stund så kommer hela gänget Rotary som varje Fredag käkar frukost tillsammans i vårt klubbrum. De har inga träningsväskor med sig utan handväska, portfölj eller bärbara datorer. 

Fortfarande rätt så lugnt i entrén men så kommer glada gänget från Dagcenter och de härliga barnen från särskolan. Genast blir det lite livat och det delas ut kramar till höger och vänster. Så härlig stämning. De ska antingen bada eller ner och göra gymnastik i en av våra hallar. 

Ungefär samtidigt så kommer Plaskarna. Det är ett gäng med 25 gubbar och tanter som träffas varje Fredag för att simma och sedan ta en fika tillsammans. De har träffats varje Fredagsmorgon sen 1973 då simhallen invigdes.

Så börjar det bli ljusare ute och det väller in den ena skolklassen efter den andra för att få sin simundervisning.

Det kommer folk med sina stora träningsväskor och vattenflaskor i högsta hugg och som tänker köra ett pass på ett av våra två gym.

Det flyter på så fram till lunch och då kommer de som vill käka av den goda lunch buffén i Kochs restaurang. 

Resten av dagen så är det en salig blandning av både motionärer som vill simma eller gymma och föräldrar med små barn som vill bada i mini äventyrsbadet. Fram på eftermiddagen är det dax för Relaxbesökarna, de som vill ta det lugnt och ha en stund för sig själva.....

 De komma från öst och väst, från nord och syd.....Jag lovar att nästan alla har ett leende på läpparna då de går ut genom dörren. Fattar ni vilken härlig miljö jag jobbar i.

Men nu är det helg och jag ska njuta så mycket det bara går.  Hoppas att ni oxå tänker göra det.

Bildresultat för bada tecknatBildresultat för gymmet