Då jag började att jobba på simhallen för över 20 år sedan så fanns det inte så  många förbud. Men under de senaste året så har det kommit till en hel del. Inne i själva badet har det ju självklart alltid funnits tydliga regler på vad som gäller i t.ex bassänger och då man åker rutschkanan. 

Men  från och med förra veckan så har vi t.ex en skärmfri zon. Det är alltså förbud att ha mobiler och läsplattor inne i badet, relaxen och i duscharna. Många föräldrar glömmer bort att de har ansvar för sin barn då de badar. Vi har ju självklart badvakter men inte barnvakter. Det har hänt att personalen har fått hoppa i och hjälpt barnen till kanten utan att föräldrar ens har reagerat. Sen finns ju risken att man fotar varandra utan att fråga.....

 Vi har även anställt personal/simhallsvärdar som går runt i huset  för  att våra besökare ska känna sig trygga efter att vi har haft några ofredanden.  Det har även koll på att folk verkligen förstår hur viktigt det är att man duschar innan bad. Dessutom så har vi tagit bort vågen inne i  omklädningsrummen därför att barnen har blivit så kroppsfixerade och retar och mobbar varandra om någon väger lite mer. Vi kommer även att sätta upp trygghetslarm i omklädningsrummen och vi har hyrt in Securitasvakter som tittar in lite då och då i våra två gym och motionslokaler. Då detta är ett fantastiskt hus som har   runt 750 - 800 besök per dag i snitt så behövs tydliga trivselregler och alla ska känna sig trygga.

Nä nu ska jag  ta och cykla ner till vår fantastiskt fina simhall och göra det bästa av den här dan....men då det är som en fin försommardag ute så skulle jag inte ha nåt emot att bara krypa runt i rabatterna och fixa här hemma istället.                                  Tjo flöjt på er.