Idag är nog det stora samtalsämnet att värnplikt återinförs i Sverige. Undrar om dålig syn är en ursäkt för att slippa....

Finns det någon anledning till att ni inte skulle kunna fullgöra er militärtjänst?

- Ja, jag har väldigt dålig syn.

- Kan ni bevisa detta?

- Oh, ja, här är ett foto av min fru.

På tal om dålig syn. Visst är det lite surt att man måste betala för att se. Men däremot om man vill se bra ut så kan det ju få kosta tycker jag;)

Det sägs att 80% av alla minnen man har kommer från det man ser. Det är säkert så men jag tror att jag har bara 50% för jag är ett urdåligt vittne. Ser bara det jag vill se. Men däremot är jag en fena på att känna igen dofter och associerar dem till tidigare händelser. Både bra och dåliga. 

Ni vet lukten av ett "sur dike" på våren kan göra mig så glad. Då kommer jag ihåg hur lycklig jag var då jag som liten skapade små bäckar och sjöar av smältvattnet. Det var så skoj att jag inte kände hur dyngblöt jag var och lovikka vantarna vägde två kilo var. Stövlarna jag ärvt efter mina äldre systrar och som hade lagats med lagningslappar och solution läckte in vatten så tårna såg ut som russin. Mössan med den stora tofsen som hela tiden halkade ner i ansiktet fick vackert ligga på en smutsig sten tills jag var klar.

Det finns andra dofter som påminner mig om mindre roliga händelser. Kanel.....denna förbannade gröt som jag bara hatade. Strömming.....saltströmming var och varannan dag för att det var billigt......

Men det finns en sak som inte har förändras sen jag var en liten tös tills idag då jag är en stor tös. Det är just ögat. För ögat är lika stort från födseln tills man dör. Låter helknasigt men så är det.

Tänk vad mycket man kan göra med ett öga: förutom att se, äta med ögat, flirta med ögat, gråta, skratta, blunda och varför inte kasta ett get öga.......

Naturen är ju ändå fantastisk. Glasögonormen den föddes minsann med glasögon.

Bildresultat för glasögonorm

Ibland önskar jag att man hade ett par extra ögon. För 4 ögon ser ju mer än två. Då skulle man kanske inte missa så mycket.... 


    KRAMELIKRAM