Har ni tänkt på vad tyst det är ute nu. Nästan inga fåglar eller insekter som kvittrar och surrar. Så här slutet av veckan så är det rätt så skönt tycker jag. Tystnad är ju en källa till styrka. Men sen då det blir vår igen då tycker jag att det är helt underbart då fåglarna väcker en på morgonen med sina vackra läten. För snart är vi ju där igen.

För jag har hela tiden misstänkt att det är nån som stjäl tid av oss då veckorna går så fort. Nu har jag fått rätt, för det är bevisat att efter jordbävningen i Japan så har dygnet förkortas med 1,8 mikrosekunder. Så där har vi svaret. Jag börjar faktiskt känna mig lite stressad;) 

Men då jag nu pratar om ljud så vill jag berätta om nåt som jag reagerat på. Min motionsrunda som jag brukar ta passerar både ett bostadsområde med hyreshus och ett med rätt så nybyggda villor. Det bor alltså barnfamiljer på båda ställena. Då jag först passerar hyreshusen så är det massor av barn ute och leker. De spelar fotboll, cyklar osv. De har jätte roligt och är väldigt högljudda. Men då jag sen passerar villorna så är det knäppt tyst. Inte en endast unge är ute och leker. Nu är det mest invandrare som bor i lägenheterna och jag måste få säga att jag tycker det är såååå roligt att se alla dessa barn som är ute och leker tillsammans. Men de barn som bor i villorna är mest Svenskar och de sitter kanske inne med sina datorer och telefoner. Hoppas att jag har fel, de kanske sitter inne och läser sagor;)

"Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.

Astrid Lindgren i ett inlägg i en debatt om barns rättigheter


Livet är en sak som man måste vara rädd om, förstår du inte det?"

Ronja Rövardotter

   

MOR K