Lyssnade nyss på kvällspasset på radion där de ställde frågan: Har du tagit nåt som inte är ditt?  

Kom då att tänka på en gång för många år sedan då jag hade ett ärende till vår lokaltidning. Jag bad Lennart skjutsa mig på sin lunch vilket han gjorde trots att jag såg att det inte var så populärt.  Jag lovade att jag skulle skynda mig så fort det bara gick. Han parkerade vår röda bil precis utanför ingången till tidningshuset och jag fullkomligen slänger mig ur och rusar in. 

Då jag jag har lämnat in min annons och skulle betala så upptäcker jag att jag glömt börsen kvar på sätet. Jag rusar ut och ser vår bil stå kvar på samma plats så jag rycker upp dörren och tar min börs. Samma fart tillbaks in för att betala. Då ser jag att detta inte var min!!!!! Vad ända in i glödheta.....Hur har detta gått till? Jag ber om ursäkt och springer för andra gången ut igen och ser att där står mycket riktigt en röd bil men inte med Lennart bakom ratten utan en kvinna som precis tar fram sin mobil för att ringa....förmodligen till polisen. Jag har ingen aning om vad jag sa, men nån ursäkt hade jag iallafall. Stänger snabbt dörren och ser att Lennart ligger dubbelvikt över ratten en bit längre bort och skrattar så hela bilen guppade.....Vad jag sa till honom det minns jag mycket väl men tror inte att ni vill höra det.

På tal om bilar så kom jag att tänka på mannen som bodde hos min mamma då vi växte upp. Han var en sååå jäkla dålig förlorare och hade en så kort stubin. Trots detta så åkte de ofta på Bingo. Den här kvällen så var det över fem mil hemifrån och som vanligt så vann de inget och han blev ju skogstokig. Vilket skitspel, jävla bluff, vilket tjyvsamhälle...ja det var några av hans favorit uttryck. 

Min mamma öppnade dörren för att sätta sig så de kunde åka hem igen. Men han var så arg så han såg inte att hon inte hann sätta sig utan for iväg med en rivstart. Där står min mamma kvar på parkeringen och ser hur hennes skjuts for iväg i ett moln av makadam.....Då han efter några mil lugnat ner sig och tyckte att min mamma var lite väl tyst så såg han varför....Han var ensam i bilen. 

Ja hem kom de och jag tror inte att han var så stor i käften nå mer den kvällen....    

                                              (smyg reklam)

                                                                                        Nog med gamla minnen. Nu ska jag ta och se över vad jag ska packa ner då jag ska åka till Ö-Vik på Norrlandskonferans som badmästarförbundet och Paradiset ordnar. Ska bli kul. 

                                                     PUSS OCH KRAM