Äntligen så är det semester, dessutom så har den börjat med en stor stol. Tro nu inte att jag ligger och lapar sol hela dagarna...bara nästan. Tog och dammade av mina gåstavar som knappt syntes för all spindelnät där de stod undangömda för att jag skulle glömma bort att de överhuvudtaget fanns. Men man är ju inte bättre människa än att man kan ångra sig och ge dem en chans till. Så nu jämans så får de följa med på en tur varje morgon. Jag har ju haft lite problem med dem tidigare då de inte riktigt vill lyda mig men nu går det riktigt bra trots alla faror som finns. Ta bara de där groparna som plötsligt har bildats i vägen. Det heter visst tjälskott och det låter ju nästan som ryggskott vilket det blir om man råkar sätta staven i hålet. Det blir tvärnit kan jag lova......Eller de där brunnslocken där smält/regn vatten ska rinna ner i. Samma där.....om man inte hinner se dem så blir staven inte sig lik.

Nu läste jag visserligen att skidåkare har kommit på att om man har stavar som är krokiga så går det snabbare att ta sig uppför. Så jag får nog satsa på att ta mina promenader uppför Vårdkasberget istället. 

Det gäller även att se upp i tid så man inte hamnar i Finland. För då Härnösand är en ö så kommer man ju förr eller senare fram till vatten oavsett åt vilket håll man går.  Då jag nu har börjat bli riktigt haj på att stava och får upp en jäkla fart så gäller det att dra åt handbromsen i tid om man inte vill bli blöt. 

Det gäller att bromsa så man inte hamnar i vattnet med både skor och stavar. Men det är skönt att svalka av sig efter halva motionsrundan.

Den här skylten såg jag lite försent. Tur man kan HLR....inser att jag måste testa att göra det på mig själv om jag ska fortsätta mina tidiga morgon promenader.

Men inget går upp emot kvällspromenader med våra barnbarn Emelie och Linnea.

 Vi hittar hela tiden nya underbara platser att njuta av. Som här vid Klubbsjön.

Det blir en liten annorlunda semester i år då Lennart jobbar hela sommaren. Men då vi bor i ett av landets bästa och vackraste sommarstäder så kommer det att bli en toppensommar iallafall.

Lånat denna bild från nätet . Här är det höst, men Härnösand är alltid lika vacker oavsett årstid.

Årets sommarstad

Enligt reseguiden.se

1 (2)          Kalmar

2 (1)          Halmstad

3 (11) Västervik

4 (19) Härnösand

5 (6)           Göteborg

6 (5)           Varberg

7 (7)           Karlskrona

8 (4)           Stockholm

9 (10) Oskarshamn

10 (9) Visby

                     PUSS OCH KRAM