SEMESTER!!! Förlåt att jag skriker så, men ni förstår att det skall höras ända till Angola. Vår son jobbar tillfälligt där och då han var liten var det jätte viktigt att jag skrek som Ronja Rövardotter då jag kom hem efter sista arbetsdagen innan semestern. En gång glömde jag det och då fick jag gå ut och göra om det. Så nu har det blivit ett måste, även idag fast det inte var nån här hemma då jag kom hem så ropade jag SEMESTER det högsta jag kunde. Ni kanske hörde det.

Idag var det vår vaktmästare Sunes sista dag hos oss. I 27 år har han pysslat om simhallen. Men tänk så många gånger vi har varit rent ut sagt förbannad för att han glömt än det ena och än det andra. Vi kallar honom för Jesus, för att alla har hört talas om honom men ingen har sett han.  Men idag var han förlåten. Man saknar ju inte kon förrän båset är tomt. För självklart har han skött sitt jobb eftersom han har fått behålla det i så många år. Vem ska vi nu gnälla på? Idag fick vi iallafall be honom om ursäkt för alla gånger vi varit dumma. Men han har humor och skrattade bara åt oss. Kan bero på att han nästan är döv förstås. (Vi som  trodde att en höna är den enda som kan ligga på ett jobb och ändå få ett resultat)

Det blir en kvinnlig vaktmästare nu istället. Kommer att bli så kul att se hur våra manliga kollegor kommer att hantera det. Kommer de verkligen be henne om hjälp med sånt de klarar själv. Hon kommer att klara dessa sysslor galant men kan tänka mig att det fortfarande anses vara ett manligt yrke för många.

Lite konstigt kändes det då jag hämtade posten i postlådan och där ligger Höst/Vinter katalogen från Ellos. Gömde genast undan den, får väl ta fram den i Augusti nån gång. För nu ska jag tamejfan bara njuta, äta, dricka och LEVA. Det var nån som sa: att gör aldrig ingenting. Men det skiter jag i.....

Vi har för många som lever utan att arbeta, och vi har alldeles för många som arbetar utan att leva.

                  
 Tror ni att det hörs ända till Angola att jag skriker SEMESTER nu då jag sitter vid havet?