Här sitter jag och försöker hålla igen käften......Blev lite snopen i morse då jag kom ner till badis och skulle säga godmorgon och jag lät som en tupp som satt nåt i halsen eller snarare som en Korp. Nu är det ju inte hela världen om jag tiger nån dag men vi har ju personalfest ikväll och hur kul är det om ingen hör vad jag säger? 

I går var vi på Paradorkesterns julkonsert i vår fina domkyrka. Vårt yngsta barnbarn var med och uppträdde med både dans, drillning och så avslutningsvis i deras stora Luciatåg. Så duktiga de var och så stämningsfullt. Kyrkan var fullsatt men vi har ju förstås Sveriges minsta Domkyrka......

Men så i morse  upptäckte jag att min röst var puts väck och kom då att tänka på Luciafirandet då jag var ung. Hade verkligen en dröm om att få bli Lucia men.... icke sa nicke. Det kan ju bero på att jag inte har någon vacker sångröst. Var så avundsjuk på mina vänner som vågade ta i och sjunga så där vackert. Jag vågade bara inte, utan mimade istället. Jag skämdes så in i nordens över att jag inte kunde eller vågade sjunga så jag började smida en liten plan inför nästkommande Lucia. Någon har sagt att om man äter tavelkrita så tappar man rösten....Smart.

Så på Luciamorgon blev det ett par vita tavelkritor till frukost som jag sköljde ner med den äckliga Havregrynsgröten. Mycket riktigt jag hade plötsligt fått en röst som påminde om  Rod Stewarts men den lämpade sig inte för sång i ett Luciatåg. Nu jäklar kunde jag stolt tala om för alla att jag tyvärr måste mima istället för att sjunga då jag hade blivit så hes. 

Men idag har jag INTE käkat krita och jag lovar om jag bara får tillbaks rösten innan kvällen så ska jag ensam sjunga "Love me tender" för alla mina arbetskompisar.

Om nån möjligen har sett min röst nånstans så hör av er men fram tills dess så blir det Te med Ingefära och honung.

Ni som inte får den äran att höra mig sjunga får nöja er med Evert Ljusbergs version av Love Me Tender "Lån mä tändra" 

  1.              (klicka på den blå texten)