En dag i Oktober för 5 år sedan så fick jag samma fruktansvärda besked som minst 20 kvinnor till fick den dagen. Du har Bröstcancer...Det är alltså minst 20 kvinnor per dag eller nästan 8000  per år som får bröstcancer. Jag ska snart på min sista koll men är inte ett dugg orolig utan jag känner mig pigg som en mört och skulle de nu hitta nåt så tar jag itu med det då....Men visst känns det väldigt tryggt att vi få möjligheten att få gå till mammografin. För det är trots allt 80% av alla drabbade som blir friska.

Tänkte tillbaks lite idag på hur min omgivning reagerade då jag nu var så öppen och berättade om eländet. Många blev så glada för de hade inte haft nån att dela sin egen oro med. Andra tyckte nog att jag var lite väl öppen.  Min blogg föddes just då och en lokal tidning skrev ett fint reportage om mig och min blogg. Men då stan är liten så var det många som kände igen mig efter det och hälsade glatt på mig. Men de tittade inte mig i ögonen utan en bit längre ner......

En gång då jag var på Lindex för att köpa mig en BH så känner jag mig lite iakttagen. Ser då en man stå och spana in mig. Först blir jag ju glad...vid min ålder ni vet...Men så kom jag att tänka på att jag var på damavdelningen för underkläder. Han ville tydligen se vad jag köpte för BH. Faan... vad snopen han ska ha blivit då han såg att jag köpte en med två kupor.....

En annan dag då jag var på väg hem från badis möter jag en kvinna som jag inte känner men som tvärstannar och gapar som en fågelholk då hon ser mig....VA! Lever du? Jag trodde du var död, sa hon.....Jag svarade: Jooo, visst är jag död. Kan du verkligen se mig? Jag lovar att trots att hon haltade då jag mötte henne så försvann hon likblek och i en hastighet som man normalt måste ha EU körkort för.                              

Alicia Vikander har designat årets rosa  band och säger så här:

För mig är rosa bandet en symbol för en gemenskap som ger hopp om att det är möjligt att bli frisk. Att köpa det rosa bandet kan kännas som en droppe i havet. Men många små droppar blir tillsammans en kraftfull våg, ett viktigt bidrag till den forskning som gör att färre drabbas och fler överlever cancer. Det vill jag visa med min design."

                                            Bildresultat för rosa bandet 2016                                                    

 Jamen då avslutar jag detta med att säga trevlig helg.....Men om ni vill så kan ni fortsätta att läsa för här kommer veckans Fredags fräckis

Det var det lyckligt gifta paret Agneta och Bengt som en dag var ute och rodde på sjön, då Bengt plötsligt säger till sin fru: - Börjar du få grå hår på musen älskling? Agneta svarar lite surt:- Nää, det är spindelnät din slöe fan.....