Att göra bort sig är så jobbigt. Inte alltid så lätt att ta tillbaks det man har sagt. Då är det bättre att vara tyst och låtsas som att det regnar. Ta den gången då en äldre kvinna och en yngre man kommer till badis och han tar fram plånboken och säger att jag betalar för oss båda. Jag lägger huvudet på sned och säger: Nämen så gulligt av dig att bjuda din mamma på ett bad. Han ler inte tillbaks då han svarar. Detta är min fru......Oj,oj vad pinsamt. Kommer inte riktigt ihåg vad jag sa men hade önskat att jag hade kunna klicka på radera knappen.

Men man kan ju även göra bort sig utan att det är så himla jobbigt utan det bara blir roligt. Som då vi skulle ta vårat förmiddagsfika nere på badis och jag var verkligen sugen på Äpplet som jag hade med mig. Jag lägger mitt Äpple bredvid kaffekoppen och säger: Jag tycker verkligen att jag är duktig som äter frukt istället för bullar och kakor  till fikat.... Det är knäpptyst.... ingen kommentar. Men så förstår jag varför....där ligger inget Äpple utan en stor Rödlök!!! Det fick bli en gobulle från cafeet istället. Nu för tiden har löken en egen plats i kylskåpet. Långt från frukten.

Då vårt ena barnbarn skulle döpas och vi träffade många nya människor från den andra släkten för första gången, så kunde jag känna blickarna mot mig. Man spanade liksom in vem denna Farmor var. Lite jobbigt kändes det och jag blev väldigt torr om läpparna och tar så fram mitt lypsyl och börjar smörja mig. Men....vad var detta? Det var inte lypsylen jag hade mot min mun utan en Tampong!!! Nu kan vi snacka om att se ut som en Rödlök i ansiktet. Undrar hur många som såg detta? Efter denna händelse så fick lypsylen och tampongerna inte dela samma fack i min väska.

Sen en liten händelse som jag var med om för nån dag sedan. Jag var inne på HM och ser hur en stammis från simhallen står och kollar på en otroligt färgglad liten topp med paljetter. Vad tycker du om denna, säger hon? Av hennes min att döma så var hon lite road av hur den såg ut. Så jag svarar: Ja om man ska gå på maskerad så passar den nog bra.....Tänk om man kunde hålla igen käften nån gång. För då jag sen kommer till kassan vad ser jag då? Jo, där står hon med den lilla toppen i handen. Hoppas verkligen inte att hon och jag ska på samma Julfest. Eller skulle hon kanske på maskerad? 

På Onsdag åker vi kassatjejer tåg ner till Uppsala för att  lyssna på en föreläsning. Den handlar bla. om att tyda kroppsspråk. Bra va! 

                   

                                    

Lånat bilden från nätet.