Nu är det slut på lugnet här hemma för jag har börjat få tillbaks min röst och dessutom alldeles lagom till Lucia. Men egentligen spelar det ingen roll för jag kunde inte sjunga med iallafall. Kollade bara lite som hastigast på 4:ans Luciamorgon och måste erkänna att jag kände då inte igen många av de visor de sjöng...Jo "Hosianna" kände jag ju igen förstås men varför börjar man med ett trumsolo?  Det kändes som rena väckelsemötet stundvis ....Vad är det för fel på de gamla Luciasångerna? Förlåt men jag är nog väldans gammalmodig och lite traditionsbunden.

Tänker tillbaks på en Lucia då vår dotter var liten och skulle Lussa på skolan. Jag hade köpt ett nytt Lucialinne och nytt fint glitter. Så på morgonen så ställer jag mig för att stryka linnet så det ska vara riktigt slätt och fint men......Nåt hade hänt. Detta kan väl inte vara det rätta? Det såg då väldans kort ut. Jag ropade på Malin och bad henne prova. Efter lite protester så gör hon det och mannekängar för mig med ett linne som når strax nedanför knäna. Jag tittar på lappen där storleken står och inser mitt misstag....Jag har tagit fel storlek???? Nu var goda råd dyra. Jag öppnade linneskåpet och tog fram ett lakan och klippte av en lång bit och sen fram med symaskinen. Efter en kort stund så hade det nya fina Lucialinnet blivit förlängt några decimeter och jag var ett lakan fattigare. Nu var det ingen glad Malin som gick iväg till skolan men hon hade iallafall ett Lucialinne som gick ner till fotknölarna även om hon knappt kunde röra på armarna.

Vår son är ingen älskare av Lucia..... Han heter alltså Staffan. Hmm....Man kan  ju inte tänka på allt.

Men nu är årets Lucia snart slut och om 10 dar så är det dan före dopparedan och det har börjat vända och det blir ljusare igen.....

                                                Bildresultat för rolig lucia