Vi är rätt så många bloggare som är duktiga på att göra utflykter runt vår hembygd. En bra grej är att följa med på en guidad rundtur i sin egen stad. Vi gjorde det härom kvällen. Fick lära oss en hel del som vi inte visste. Dessutom att ge sig tid till att stanna upp och titta på alla vackra byggnader som finns. Man är ju lite hemmablind. Min stad är ju Härnösand som fyller 430 år i år. Även kallad Norrlands Aten och är porten till Höga kusten. Jag är verkligen stolt över vår fantastiskt fina stad som har blivit framröstad som fjärde bästa sommarstad. Det finns en fin film om Härnösand på You tube. Kolla på den.....bara att klicka här ⏬

Härnösand - Höga Kustens södra skärgård 2 - YouTube 


En teater grupp som kalla sig Bäverteatern gjorde teaterinslag  lite då och då efter vår väg genom stan.   Här på den gamla stadsdelen Östanbäcken.            

  Vi gjorde även en tur till Hemsön några mil från oss. Där finns en av landets bäst bevarade försvarshemligheter. Djupt ned i berget på Hemsön byggdes ett topphemligt fort. Härifrån skulle 500 man försvara Sverige vid ett anfall. 15 meter högt kanontorn ligger nedsprängda i berget. Byggd för 1 miljard kronor var den kärnvapenskyddad med kilometer långa gångar. Där finns kanonbatteri, kanontorn, luftvärn, skjukrum, matsalar m.m som man nu får gå runt och titta på. Jätte intressant och fascinerande.

Här är ingången till berget  

Inte fem stjärnigt precis....

Eget litet sjukhus fanns däri...

 Här testar jag på hur det känns att koka Ärtsoppa till hela gänget.

 Många hemligheter fanns det här.

Bara en av alla gångar...här ett förråd.

 Sen är det en fantastisk utsikt däruppe över vårt fina Höga kusten.

Vi avslutade den kvällen med en minigolfrunda som ligger så vackert vid kanalen utanför simhallen. Här är det Linnea mitt barnbarn som försöker slå mig men...JAG VANN.

                                       

 Nu fortsätter vi att njuta av sommaren som kom av sig lite....