Som jag skrev i förra inlägget så har vi vårt äldsta barnbarn Linnea från Uppsala hos oss då hon har sin praovecka på badis. Så roligt och det tycker även hennes två år yngre kusin Emelie som bor här i stan. Nu kan de umgås jätte mycket. De är världens bästa vänner och har så varit ända sedan de var små. Har nog aldrig sett eller hört att de bråkat.

Idag vid middan så började de prata om framtiden. De har stora framtids drömmar ska jag säga. De ska bli rika genom att bilda ett framgångsrikt företag tillsammans. Kanske mäklare i en storstad. De ska bo i London men ha en lägenhet i Barcelona, New York och ett hus i Florida. Visst låter det bra? Ja, drömmarna ska man absolut inte ta ifrån dem, för vem vet...de är två smarta tjejer ska jag säga. 

Började då tänka efter på vad jag själv hade för drömmar då jag var i den åldern. Inte var det badtant i alla fall. Men däremot författare. Dessutom såg jag i en tidning ett reportage om Rosa bussarna och jag var såld. Tänk att få åka på safari i Afrika eller till Rwanda för att träffa bergsgorillor i en Rosa buss tillsammans med andra ressugna människor och leva så enkelt som det bara går.

Det var åtta vänner från Sundsvall som fick iden att åka jorden runt i en buss, men innan de kom iväg var det bara två kvar, Anders och Abbe. De bestämdes sig för att ge sig av i en 12 m Scania buss från 1953. I bagaget hade de 400 par träskor. 120 av dem såldes till ett sjukhus i Venedig, 80 stycken till en skoaffär i St Tropez och resten till svenska ambassader de passerade på vägen. Förtjänsten för träskorna blev 20.000:-

De reste iväg med 25.000:- och kom hem sex månader senare med 29.000:- tack vare att de tog upp liftare som betalade per dag som de åkte med. Ja detta var alltså upptakten till företaget Rosa bussarna. Så bara man har ideér och drömmar så är allt möjligt.

Men det är ju inte försent för mig ännu.....Ska skriva en bestseller och sen ta tjänstledigt för att åka jorden runt i en Rosa buss. Förresten så kan jag hyra bussen själv och fylla den med alla mina vänner som fått beskedet bröstcancer.

                                     Bildresultat för rosa buss  

  De allra finaste kusinerna Emelie och Linnea på en strand i Florida förra vintern. Ett hopp för framtiden.....