Många har ju en lindrig form av tvångstankar. Man kanske måste dubbelkolla att spisplattan är avslagen eller ytterdörren låst. Jag har nog en lite udda tvångstanke. Jag läser baklänges. Kan bara inte låta bli. Det är oftast då jag har lite tråkigt, kanske sitter i ett väntrum eller liknande.

Det började då jag var liten och satt på toa. Vi hade inte så många böcker eller tidningar hemma hos oss, men jag har alltid velat ha nåt  att läsa då jag skall göra "tvåan". Så då fick det bli att jag läste på shampo flaskor och tvättmedels paket istället. Tillslut kunde jag allt utantill så då började jag läsa baklänges. Så nu är jag jätte skicklig på det. Säg ett ord och jag kan direkt rabbla det bakvägen. Det är ju inget jag lider av. Men ser jag ett ensammet ord så måste jag bara läsa det baklänges oxå. Ja det är väl ett onödigt kunnande.

Nu då jag ändå har börjat surra om  toalettbesök och barndom, så kom jag att tänka på min Farmors utedass. Det var inget trevligt ställe. Där satt man inte och läste ska jag säga. Det var en liten stig fram till dasset och där växte det massor av brännässlor, sen fanns det en jätte stor myrstack i närheten. Så man fick verkligen gå försiktigt och det gällde att dingla med benen annars hade man myror i brallan. Det bästa var då det regnade, för då hade man gummistövlar på sig. Då fick alla myrorna tji, för de åkte kana ner så fort de försökta komma upp. Så doften av brännässlor och myror förknippar jag med Farmors "uteskita".

I morse var det alldeles vitt ute. FY!!! ogilla. Jag har planterat lite penseer vid bron, i morse såg de inte pigga ut ska jag säga. Så då tänkte jag att om jag sjunger Torstens Flinks låt  ♫Jag reser mig i igen♫  så kanske de piggnar på sig. Visst det funkade men....... Nu har ju jag den låten i skallen. Den går bara inte att få bort. Har verkligen försökt att sjunga nån annan, har till och med testat  ♫ooa hela natten♫  Men nix, funkar inte. Bara att gilla läget.

Ha nu en fin lördag. Kram på er.