Nu väntade oss en vecka med sol och bad. Tyvärr så vågade vi inte bada i havet då det fanns så mycket Haj där. Vi såg ingen som vågade sig ut i vattnet, men det fanns ju ett fint poolområde så tjejerna kunde bada ändå. Mornarna och kvällarna var kyliga men mitt under dagen var det jätte härligt. Då jag får nog av klorvatten på jobbet så tillbringade jag tiden på stranden.

 Vi såg delfiner som simmade fram och tillbaks från morgon till kväll, ibland tog de oxå ett glädje skutt. Tyvärr så hann jag aldrig få med dem på bild förutom ryggfenan. Vi ska gå igenom alla bilder i de olika kamerorna vi hade med oss för att se om nån av oss lyckades. Jag tycker att det viktigaste är att uppleva det hela, för man missar alltid nåt då man sitter där och joxar på med kameran eller telefon. Vi har lagrat många upplevelser i våra bildminnen istället. Men däremot så var det inte så svårt att få Sköldpaddorna på bild som fanns längre bort på stranden. Helt otroligt att få se både Delfiner och Sköldpaddor på en och samma strand. Vi såg även en Haj som simmade på sitt speciella sätt vid stranden. Kändes tryggt att vara på land då.

Första kvällen då vi satt och spanade ut i mörkret så såg vi en massa ögon som lyste där ute. Vad var det för djur? Eller var det spöken? Måste undersökas. Vi smög oss ut i den kolsvarta natten. Dessa ögon följde varje steg vi tog. Vi hörde ett svagt kväkande och råmande ljud. Nu kröp vi lite närmare varandra för det kändes riktigt läskigt. Plötsligt så var det nån som gjorde ett skutt mitt framför oss. Vad är detta?????......Då våra ögon vant sig lite med mörkret så såg vi dem. Dessa små varelser som passade på att smyga runt om nätterna för att leta efter mat. Det var Tvättbjörnar. Så himla söta men oj vad de kan förstöra. Så jag kan förstå att de inte är så populära. Vi såg att någon hade gömt en bur i en buske.....Malin och jag var ute några kvällar för att försöka att få dessa sötnosar på bild. Men icke sa Nicke det ville de inte. Försökte fota från balkongen men det gick inte heller så bra. Så vi får plocka fram våra minnesbilder istället.

Då Lennart passade på att fylla år så ville vi göra den dagen till en speciell dag bara för honom. Efter tårta och en JÄTTE burk med ostbollar (han bara älskar ostbågar) till frukost så åkte vi över till Sanibel och dess natur/vildmarksområde. Vi såg en utställning och därefter tog vi oss en lång promenad in i träsket och hoppades på att få se en massa fina fåglar och även Alligatorer. Sååå spännande att gå där på en smal väg med träskområden på båda sidor. Vi tyckte att det plaskade i vattnet och knakade i buskarna hela tiden. Tyvärr ingen Alligator denna gång men en hel del fina fåglar.  Då L. älskar bilar och båtar så måste han ju bara få uppleva det oxå på sin dag. Men det får jag berätta vidare om i nästa inlägg.

Ha nu en skön Söndag.

 En av alla Sköldpaddor vi såg

    Tyvärr så var denna fena allt jag fick med på bild på Delfinerna som roade oss på dagarna.

   Oj, oj vilken frukost. Men fyller man år så.....

    Här kanske det låg nån Alligator och kikade på oss.

En av de vackra fjärilarna

Ska kolla upp sen vad alla fåglarna heter


  Detta var iallafall en Roseate Spoonbillen.

 


 

                              Detta är semester

           Lånade en bild från nätet på de söta Tvättbjörnarna