Hörrni nu ska här fixas lite inför Påsken. Jag gillar Påsk då det är en högtid som inte ställer så många krav på en och så stora förväntningar. Dessutom så förknippar jag den med våren, och det gör ju en extra glad.

Jag är som vanligt nyfiken av mig och började fundera på varför vi äter ägg till Påsk. Nu vet jag... Under den 40 dagar långa Påskfastan fick man inte äta ägg och då hönsen värper mest då så fanns det många ägg att äta upp då fastan var slut. 

Sen varför har vi Påskris? Jo det vet jag oxå nu....Det förekom i en gammal sed från 1600 talet då husfadern piskade familje medlemmarna med riset. Antingen på Fettisdagen eller Långfredagsmorgonen. Det skulle vara en symbolisk påminnelse om Jesu lidande. Risandet övergick under 1700 talet i en lek där barnen piskade sina föräldrar på morgonen..... Nä tacka vet jag ris  med lite fjädrar på (i). 

Misstänker att det är många som bloggar om just Påsk nu så jag ska inte tjata nå mer om det. 

Jo förresten då det är  en religiös högtid så kommer jag att tänka på en historia om en nunna: En nunna ringer gynekologen, hon vill komma och bli undersökt för när hon kissar ramlar det ut frimärken! Gynekologen skrattar till och undrar om det är ett skämt....Jag är nunna, jag skämtar aldrig, svarade hon. Hon får en tid för en undersökning och efter en stund förklarar doktorn att: det är inte frimärken som ramlar ut. Det är en massa små lappar som det står Chiquita på!

       Vi kanske hörs nå mer i påsk. Kram på er.


PS. Visste ni att om en höna får feber värper hon hårdkokta ägg.