I går var vi på utbildning igen. De första två timmarna var jag helt koncentrerad men sen började hjärncellerna tjafsa med varandra som vanligt. Det blev rena myr kriget i skallen. Så då var det dax igen........Jag började fundera på nåt helt annat. Det var just myror jag tänkte på. Tro vad de gör en sån här ovanligt varm höstdag. Kryper de upp ur stacken och jobbar ett tag till? Eller ligger de där nere och bara gosar?

Nu vet jag lite mer. Myrorna ligger alltså där nere i sin källarvåning i en stor klump på minst 1000 myror. I mitten ligger drottningen och har det skönt. Men tro nu inte att det är ett gäng med myr gubbar som ligger där och håller henne varm. Nix det är sterila myr honor. De turas om att ligga längst  in så de alla får lite värme. Smart! 

Nu finns det ju så många olika myr arter så jag vet ju inte om det är likt i alla myrsamhällen men......Det är myr honorna som är arbetarna. (typiskt) De gör alla nödvändiga sysslor som grävning, byggnadsarbete, anlägger vägar, anskaffar föda, vårdar avkomman , bevakar honor och hannar, transport av larver och puppor vid flytt och försvarar samhället mot fiender. Snacka om ett snyggt CV.

Jamen när parar de sig då? Jo på sensommaren och sen lägger honan 100 ägg i timmen eller 30.000 i veckan...... Ursäkta min lite snuskiga fantasi, men hur känns det i baken på henne innan ägg perioden är över. Huga!

Nä, nu har jag fått skriva av mig lite myrprat så jag säger Hej svejs så länge.

   Har lånat bilden från Goggle                                          


Det var en gång en myra och en elefant som var ute och gick. Helt plötsligt bajsar elefanten, omedvetandes om detta, rakt på myran. Förvirrad över var myran tog vägen står elefanten kvar för att se om myran skulle komma tillbaka.
Två timmar senare kryper myran fram ur bajset och skäller på elefanten:
"Där trodde du var rolig, va?! Mitt i ögat!"