Äntligen vill jag påstå att vi har sommar. Att bo vid kusten är ju toppen den här årstiden. Det är bara en sak som stör mig lite, och det är då de på väderleks rapporten säger: Södra Norrland får mellan 20-25 grader men......efter kusten en pålandsvind så där blir det bara ca 15 grader.  Nu har jag ju en väl skyddad tomt så det är så varmt och gott där ändå. Fast visst är det lite irriterande att veta att ett par mil inåt landet har de så mycket varmare. Vi tar ju igen det till hösten i och för sig, då har vi ju varmare.

Sen har det årliga kriget mot myrorna börjat. Ett riktigt myrkrig. Jag vet att myrorna måste oxå få leva och att de har väl nån uppgift att fylla. Men för fridens namn, de kan väl hålla sig till skogen. Där finns det ju massor av barr som de gillar. Ge fan och kryp runt på min gräsmatta. Sen har vi de där små jäklarna som äter upp bladen på vårt äppelträd. Fattar inte att de kommer igen år efter år. Jag vräker på myrr, sen står jag där med en spray flaska med insektsspray och skjuter dem en efter en. Är säker på att mina grannar funderar på vad jag gör  timme efter timme med en sprayflaska i högsta hugg. Men det är alltså myrkriget. Hittils har jag alltid vunnit. Så ska det bli även i år.

Vilken underbar ledig dag jag fick. Har varit mest ute och pysslat. Somnade även en stund i solstolen, så nu är jag rätt röd i facet. Ikväll blir det grillat, det gäller att passa på, man vet ju aldrig vad den där pålandsvinden kan ställa till med.

Så gör som jag njut av denna underbara eftermiddag och kväll.

                    Det var en gång två myror men en stack.