Den 20/1 är ett datum då jag är lite extra glad. För då kommer den första solstrålen in genom ett av våra fönster. Då vi har Vårdkasberget som skuggar vårt hus, så får vi inte nån sol på ett par månader. Visst är det bara att gå en bit bort från kåken  så har vi ju sol förstås. Men just den där känslan att se de första solstrålarna som avslöjar hur jäkla dammigt man har, det är speciellt. Jag firade genom att låta mina blommor få en liten skvätt blomstra. Förresten visste ni att potatis vatten är jätte bra att vattna blommorna med. Och har ni blomflugor så stoppa i en tändsticka med tändhuvudet ner i jorden.

 Sen blev det även en långpromenad med L. Nu är ju även det lite speciellt. För det första så är det inte så lätt att få med honom ut på en promenad. Sen så har han samma hastighet oavsett om han går på Ikea eller en motionsrunda. Inte många knop där inte. Han borde ha samma namn som Finlands näst bäste skidåkare "Hackihälinen".

Vi firade lite mer denna Söndag för L. fyller år i morgon och då passade några av mina syskon på att komma och uppvakta honom. Då jag väntar med tårtan så gjorde jag två kladdkakor istället. En vanlig choklad och en citronkladdkaka. En bit av dessa tillsammans med lite vispad grädde är faktiskt riktigt gott.  Om ni inte har testat citronkladdkaka så gör det.

Jag börjar faktiskt tycka om vintern lite, nu då vi har så otroligt vackra dagar. Men i morse då jag gick ner till badis så höll jag på att kvävas. Det var ju riktigt kallt -17 på morgonen. Jag tog ett djupt andetag och drog in luft genom näsan. Det skulle jag inte ha gjort för näsvingarna fastande liksom ihop. Det har ni säkert oxå varit med om. Snoret är som lim. Näsan blir alldeles platt och det kommer absolut ingen luft igenom den. Fy fan vad läskigt. Men då jag har ett par härliga lovvika vantar på mig så fick de hjälpa till att tina upp kranen igen.  Jag hann nog bli helt blå i ansiktet först. Men det slutade ju bra.

                           TACK FÖR EN UNDERBAR VANLIG DAG.

     Mer att fira! I dag fick vi smörgåstårta på badis. Anledningen? Kolla här: