Så var den jobbar helgen över för denna gång. Det har känts lite surt då det har varit såååå fint väder.Nu ligger ju badis så vackert till vid vattnet så jag har varit ut och hämtat lite luft och njutit korta stunder av solen iallafall. Men då jag cyklade hem nu på kvällskvisten så rullade dimman in. Jag blir lite vemodig då det är dimma. Det känns lite sorgligt på nåt sätt. Samtidigt känns det lite mer okej att ta en filt och krypa upp i soffan och mysa med ett korsord. Så det får bli så resten av den här kvällen.

Jag gillar leka med ord, som att lösa just korsord, spela Alfapet, Betapet och Wordfeud. Nu ska jag visa er nåt roligt som jag hittade om ord. Det är gamla uttryck som  har bytts ut mot modernare ord. Så om man vill säga några förolämpningar men inte vill att den man säger det till ska förstå, så kan det ju vara rätt så effektivt och roligt att kunna några nya (eller gamla) ord.

Bratare - Skrytmåns (1500-tal)            Enfälling - Dumbom (1500-tal)

Fleper - Mes (1700-tal)                      Hovskransa -Sladdertacka (1600-tal)

Glasper - Pratmakare (1600-talet)          Illavulen - Elak (1700-tal)

Lobasker - Dumbom (1700-tal)             Lutepåse - Drummel 81600-tal)

Munkräppla -  Pratmakare (1500-tal)    Krokodilisk - Falsk (1500-tal)

Ofjädrad - Okunnig (1700-tal)             Omflottig - Snuskig (1600-tal)    

Skulle vara kul att veta om det är några av dessa ord som man fortfarande använder i sina dialekter. Ofjädrad har jag nog hört nån säga ibland. Känner ni igen nåt?

Nä nu är jag väl ändå en riktig glasper. Härmed vill jag meddela att jag tar min gosefilt och kryper upp i soffhörnet som en annan Fleper. I morrn är en annan dag. 

Rätt okej att få vila ögonen på denna vy på rasterna. Eller hur?