Idag har vi varit en sväng till min stora syster som bor i vårt föräldrahem. Det är så många barndomsminnen som jag kommer ihåg då jag kommer dit. Mycket är bevarat som det var då jag växte upp tex mitt rum uppe på lon. Det var en gång ett rum för hönsen sedan blev det våra kaniner som fick bo där. Då vi inte längre hade några djur så ville jag inreda detta rum till mig själv. Jag var nog 11 år då jag fick hjälp med att fixa ett golv där det bara var sågspån innan och lite masonit på väggarna. Sen var det fritt fram för min fantasi att fixa till resten. Jag lovar att om en inredningsarkitekt hade sett vad jag valde för färg på väggarna så hade de nog gråtit. 

Varje examens dag så hade min mamma skurat där och jag och min bror kunde flytta upp på lon. Då kände vi att det verkligen var sommarlov. Kommer så ihåg lukten från både såpa, rena sängkläder och en dammig loge. Det var nu inte bara färgen som borde ha hållit oss vakna utan alla ljud utifrån. Då det var oisolerat så var det som att ligga ute i ett tält. Det var så livat i fågelholkarna som satt på väggen och som Staren bodde i . Dessutom så tjattrade Svalorna på nästan dygnet runt. Det fanns även  några getingbon i väggen och ett gäng med möss som inte kunde hålla  tyst och självklart den där jäkla  myggen. Än idag så finns det några mörka fläckar på väggarna efter mygg lik. 

Det enda som jag tyckte var jobbigt var om man måste upp på toan, för då måste man först gå ut på själva lon och ner för en smal läskig trappa därefter var det bara att lägga benen på ryggen och springa fort som fan över gårdsplanen in på toaletten. Det var många diskussioner innan man kom iväg för man ville ju inte gå själv. Luften var ju ofta fuktig på natten och de där skogsduvorna som lät som spöken var inge kul. Så det gällde att se till så man inte var allt för nödig innan sänggående.

Då jag sen blev lite äldre så var ju detta rum helt perfekt. För mamma hade ingen koll på när man kom hem på kvällarna. Tonårsminnena från mitt gul/gröna rum kan vi ta en annan gång. 

                   Vad sägs om mitt färgval. Dessutom målade jag allt själv.                                                     (Idag är rummet ett perfekt förråd )

                          Fönstret till höger där finns mitt gul/gröna rum.

 Måste bara få visa den häftiga stenen som står på gården. Förstår ni vad mycket roligt vi har haft där.

PS. Tack för gofikat och den sköna promenaden med en massa surr min fina syster. Kram.