Bildresultat för missunsamhetens vals     

I morse var jag sjukt trött då klockradion tjöt. Jag tvättade mig i iskallt vatten och gjorde korsdrag men det hjälpte föga. Har hört att man kan ta gurkskivor och trycka mot ögonen så ser man iallafall piggare ut. Det är möjligt att jag såg piggare ut men kände mig fortfarande som en urvriden disktrasa. Jag famlade efter min mobil för att kolla  lite rubriker i tidningarna om det hänt nåt i natt.  Då blir mina ögon plötsligt stora som CD skivor ...... jag ser en rubrik i Aftonbladet och hade plötsligt på några sekunder gått från en vilopuls på 55 till 175. Kände hur jag fick tillbaks färgen i ansiktet och mina öron började rent av bli heta.  Det jag nu läste och som nu fick mig att vakna var detta:

Jimmie Åkessons svärmor lämnade SD och blev politisk vilde. Sedan avhoppet har Margareta Larsson inte deltagit i något riksdagsarbete utan i stället ägnat sig åt att "landa i sig själv". Trots det plockar hon ut fullt arvode på 62 400 kronor i månaden.

Där satt jag alltså vid köksbordet 4.45 trött som den värsta sömngångaren och visste knappt vad som var upp och ner på filmjölksförpackningen. Medan den där Margareta Larsson låg i sin säng och försökte landa i sig själv. För det så får hon över 62.000:-

Nu skiter jag vilket parti hon tillhör eller har tillhört utan hur i hela fridens namn har människan hjärta att ta ut lön utan att göra ett handtag. Hon får väl sjukskriva sig tills hon har landat igen...men för att få ihop den summan från försäkringskassan så tar det ju minst 3 månader, så hon får se till att ha en lång landningsbana.

Jag lägger ifrån mig mobilen och tittar ut genom fönstret och ser då nåt som får mig att plötsligt le åt eländet. Det är en solig morgon och helt spegelblankt på Södra Sundet, grannens katt ligger i gröngräset under Äppelträdet och kisar med ett öga mot en fet Humla. Inte fasiken vill väl jag ligga i en säng och försöka landa! Jag är ju frisk och jag har ett jobb.

Mina ögon är inte längre trötta och jag tänker på ett citat jag hört "missunnsamheten börjar i ögonen" Vad spelar det för roll om den där Margareta är fullsketen av pengar för dom hjälper inte på domedagen iallafall.

Det blev en riktigt bra dag idag trots en dålig start för jag inser att jag kanske är fattig men ändå rik.