Tänk vad dofter kan väcka känslor till liv. Jag går igång direkt då jag känner en doft jag känner igen och förknippar (jäkla ord förresten) med en speciell situation. Ta lukten av ett vårdike. Det luktar ju apa. Men jag blir hel lycklig, då får jag vårkänslor. Eller om jag känner lukten av kaffe på morgonen innan jag klivit upp ur sängen. Då tänker jag på sovmorgon då man var barn. Då man låg kvar i sängen och bara njöt av att slippa kliva upp, och man hörde resten av familjen göra sig i ordning inför dagens bestyr. Ibland kan lukten av cigaretter också väcka fina minnen. Även om jag hatar cigaretter. Min mamma rökte bara då hon var på bra humör och skulle ut på dans eller nåt annat trevligt på kvällen. Hon blev änka då vi alla fyra syskon var under 9 år. Min pappa dog i en sprängningsolycka och det blev ju en chock för henne naturligvis. Så min mamma var inte glad så ofta. Men då hon luktade rök och hade papiljotter i håret, då kändes det bra för mig. Ofta var även radion på lite extra högt då oxå.

Så småningom så kom det in en man i min mammas liv. Tyvärr en före detta alkolist som snart började festa igen då han flyttat in hos oss. Det var en fruktansvärt jobbig tid. Men jag klarade mig rätt så bra då jag alltid har haft en otrolig fantasi och älskat skriva. Då kunde jag drömma mig bort. Jag har sparat en hel del av det jag skrev. Både rolig och sorglig läsning. Min syster kom med en kasse full av tidningsurklipp och lite annat smått och gott som jag sparat från då jag var barn. Hon bor i vårt föräldrahem så det hade blivit kvar där. Oj, så roligt det var att läsa och titta på alla bilderna. Nämen nu börjar jag bli sentimental. Nog om detta.

Vad ska man säga om melodofestivalen då.. Jo, det kändes som att jag hade hört alla låtarna tidigare. Ingenting som stack ut precis.

Nu ska jag försöka vara lite social med L. Jag har ju inte varit hemma så mycket i helgen. Ha en fin Söndagskväll, för det tänker jag ha.