Idag blev en bra dag. Har fyndat två saker jag drömt om.

Har alltid sagt att då jag blir pensionär då ska jag lära mig spela dragspel för då kan jag åka runt till olika PRO sammankomster och spela "Månsken över Ångermanälven" bl.a. Men tyvärr så har jag bara hittat stora klumpiga dragspel. Sen har jag sökt efter en pianopall. En sån där som man kan snurra upp. Den ska jag sitta på då jag spelar på tramporgeln som jag råkade köpa förra sommaren.

Det var så att jag och min dotter drog iväg till Erikshjälpen en Lördag och jag spanade som vanligt efter ett dragspel men.....plötsligt får jag se den sötaste lilla tramporgeln jag sett. Den står där så övergiven mitt bland en massa halvmoderna möbler. Jag dr0g min hand över den och trampade fram några toner......köp mig, köp mig......lät det.  Den ska jag bara ha!!!. 175:- vilket fynd. Sprang som en Gasell till kassan och flämtade fram: Ge mig genast en papperslapp med texten SÅLD. Så var saken biff så när som ett samtal hem till Lennart. Han måste ju få veta att vi fått en ny familjemedlem. Vad han sa? Kan säga att han INTE blev glad. 

Nu bor vi ju i ett rätt stort hus. Det är tre våningar och det råkar vara i rummet längst upp som orgeln skulle passa perfekt. Ja nu kom det ännu ramsa från L. som inte lämpar sig i text. Det är alltså där som den där snurr pianopallen ska stå. 

Idag då jag kom hem ropade jag direkt då jag öppnat ytterdörren: Lilla gubben, gissa vad jag köpt idag?  Jag hör hur L. drar efter andan och sen en tystnad som varade läääänge.  Jag fortsätter: Äntligen har jag fått tag på ett dragspel och en pall till orgeln, fortfarande tyst. Efter ett tag svarar han. Men vad i h-vetet ska du med ett dragspel till? Först köpte du ett munspel som bara ligger i en låda och sen den där orgeln som du skulle börja spela på och nu ett dragspel.!!!  

Jamen jag LOVAR att då jag blir pensionär ska jag ha en egen liten orkester som du kan njuta av på kvällarna då du sitter tillbakalutad i din favorit fåtölj, sa jag. Han ruskade bara på huvudet och mumlade nåt om att det är tur att det finns öronproppar.

                          

 Jag är kanske lite barnslig men jag älskar  mina fynd. Och jag tycker i allafall att det blev en bra dag.

 (Tack Anneli för att du fixade detta idag)

                                      VAR RÄDDA OM ER. 

                                     KRAMELIKRAM